Alice’s Äfventyr i Sagolandet gratis bok epub

Alice's Äfventyr i Sagolandet (e-bok) av Lewis

Alice’s Äfventyr i Sagolandet ladda ner en bok pdf, epub, mobi

Bokinformation Alice’s Äfventyr i Sagolandet den Lewis Carroll

  • Bokens titel: Lewis Carroll
  • Bokförfattare: Lewis Carroll
  • Bokspråk: Svenska
  • Bokens publiceringsdatum: 30 augusti 2018
  • Genre böcker: 6-9 År
  • ISBN: 9788293684190
  • Tillgängliga filer: alices-aefventyr-i-sagolandet_lewis-carroll.pdf, alices-aefventyr-i-sagolandet_lewis-carroll.epub, alices-aefventyr-i-sagolandet_lewis-carroll.mobi
  • Villkor för nedladdning av denna bok: Gratis ebok
  • Hur man laddar ner en bok: länkar för att ladda ner boken Alice’s Äfventyr i Sagolandet längst ner på sidan

Länkar för att ladda ner boken Alice’s Äfventyr i Sagolandet den Lewis Carroll

Sammanfattning av e-boken Alice’s Äfventyr i Sagolandet den Lewis Carroll

Alice’s Adventures in Wonderland, är en barnbok av den brittiske författaren Lewis Carroll, publicerad 1865. Boken handlar om den lilla flickan Alices äventyr i en värld som strider mot all logik. Den är Lewis Carrolls mest kända bok.
Den första svenska utgåvan, Alice’s Äfventyr i Sagolandet, kom redan 1870, översatt av Emily Nonnen och med kopior av John Tenniels originalillustrationer.
Emily Nonnens översättning av Lewis Carrolls Alices äfventyr i sagolandet är unik på flera sätt. Här träder översättaren fram som en auktoritet. I stället för att dölja sig i anonymitet eller bakom den diskreta signaturen “E N-n”, eller “E. N…n” framträder Emily Nonnen med sitt fullständiga namn. Dessutom skriver hon ett förord som förklarar varför hon översatt boken (“därtill uppmanad av författaren”), beskriver vad nursery tales är för något, försvarar barnets fantasiutveckling och säger lite om sin översättningspraktik. När det gäller nonsensverserna uppvisar Emily Nonnen olika knep. Formuleringen “Du är gammal, fader William” ligger nära Carrolls text. Men för att en svensk läsare ska förstå kontexten översätter Emily Nonnen även den text som Carroll parodierar (“Den gamles tröst”). I andra fall travesterar hon välkända svenska dikter. Vid några tillfällen använder hon fotnoter för att förklara för svenska läsare svårbegripliga begrepp som “Caucus-kapplöpning”.
Emily Nonnen var mycket mera än den mästerliga översättaren av Lewis Carrolls klassiker. Hon var en av det svenska 1800-talets främsta introduktörer av engelska barn- och ungdomsböcker och de ideal och den estetik dessa förmedlade.

Ladda ner Alice’s Äfventyr i Sagolandet en ebok i pdf-format, epub, mobi. Den genomsnittliga kostnaden för en ebok Alice’s Äfventyr i Sagolandet är 49 kr. Här kan du ladda ner boken gratis pdf, epub och mobi. Använd följande länkar för att ladda ner Alice’s Äfventyr i Sagolandet en ebok i pdf-, epub- och mobi-format.

Alice’s Äfventyr i Sagolandet pdf, epub, mobi – en av de bästa böckerna på svenska. Vår webbplats innehåller de mest intressanta böcker som du kan ladda ner i pdf-, epub- och mobi-format. Du kan hitta listan över webbplatser ovan för att lära dig mer om boken Alice’s Äfventyr i Sagolandet.

Alice's Äfventyr i Sagolandet (e-bok) av Lewis !—REGISTRERA DIG—!

Populära sökningar: Alice’s Äfventyr i Sagolandet pdf, ladda ner Alice’s Äfventyr i Sagolandet pdf, ladda ner en Alice’s Äfventyr i Sagolandet ebok pdf, Alice’s Äfventyr i Sagolandet bok i pdf-format, gratis Alice’s Äfventyr i Sagolandet bok att ladda ner, fri Alice’s Äfventyr i Sagolandet bok i pdf-format, Alice’s Äfventyr i Sagolandet boken kan läsas online, var kan jag ladda ner boken Alice’s Äfventyr i Sagolandet pdf? Hur laddar jag ner en Alice’s Äfventyr i Sagolandet bok i PDF-format? Var kan jag ladda ner Alice’s Äfventyr i Sagolandet gratis? Hur laddar jag ner en Alice’s Äfventyr i Sagolandet bok gratis? ladda ner Alice’s Äfventyr i Sagolandet epub, ladda ner en Alice’s Äfventyr i Sagolandet ebok epub, Alice’s Äfventyr i Sagolandet bok i epub-format, fri Alice’s Äfventyr i Sagolandet bok i pdf-format, var kan jag ladda ner boken Alice’s Äfventyr i Sagolandet epub? Hur laddar jag ner en Alice’s Äfventyr i Sagolandet bok i epub-format? Alice’s Äfventyr i Sagolandet mobi, ladda ner Alice’s Äfventyr i Sagolandet mobi, ladda ner en Alice’s Äfventyr i Sagolandet ebok mobi, Alice’s Äfventyr i Sagolandet bok i mobi-format, gratis Alice’s Äfventyr i Sagolandet bok i mobi-format, var kan jag ladda ner boken Alice’s Äfventyr i Sagolandet mobi? Hur laddar jag ner en Alice’s Äfventyr i Sagolandet bok i mobilformat? Var att ladda ner Alice’s Äfventyr i Sagolandet den Lewis Carroll fri? Hur man laddar ner en Alice’s Äfventyr i Sagolandet den Lewis Carroll ebok gratis?

Leave a Reply