Amerika ebok mobi

Amerika (e-bok) av Franz Kafka

Amerika ladda ner en bok pdf, epub, mobi

Bokinformation Amerika den Franz Kafka

  • Bokens titel: Franz Kafka
  • Bokförfattare: Franz Kafka
  • Bokspråk: Svenska
  • Bokens publiceringsdatum: 19 juli 2019
  • Genre böcker: Romaner
  • ISBN: 9789177817659
  • Tillgängliga filer: amerika_franz-kafka-2.pdf, amerika_franz-kafka-2.epub, amerika_franz-kafka-2.mobi
  • Villkor för nedladdning av denna bok: Gratis ebok
  • Hur man laddar ner en bok: länkar för att ladda ner boken Amerika längst ner på sidan

Länkar för att ladda ner boken Amerika den Franz Kafka

Sammanfattning av e-boken Amerika den Franz Kafka

Realism & suggestiv drömlikhet i Kafkas mästerliga Amerika-skildring

Unge Karl Rossman anländer till New York med ångbåt från Hamburg. Han har skickats i väg av sina föräldrar, över Atlanten till Amerika, därför att de anser att han dragit skam över sig hemma.
Just före landstigningen inser Karl att han glömt sitt paraply på båten. Han lämnar resväskan under beskydd av en pojke som han flyktigt lärt känna och försöker hitta tillbaka till hytten. På vägen dras han in i en konflikt mellan personal på båten. En eldares heder står på spel. Karl blir så tagen av vad han tydligt uppfattar som falska anklagelser att han måste rycka in till eldarens försvar. Det är början på en lång drömlik spiral av händelser, så påtagligt och suggestivt gestaltade att läsaren själv blir som ett rov för den värld som skildras: Kafkas Amerika.
Amerika [Der Verschollene, postumt utgiven 1927] bär alla Franz Kafkas världsberömda stildrag, men här finns också ett realistiskt stråk som gör romanen både egenartat sällsam och unik i författarens efterlämnade produktion. Här i svensk översättning av Tage Aurell & Johannes Edfelt.

FRANZ KAFKA [1883-1924] var en tyskspråkig tjeckisk prosaist. En stor del av hans verk publicerades postumt. I dag anses han vara en av 1900-talets allra viktigaste och mest inflytelserika författare. De tre romanerna, Processen, Slottet och Amerika, samt novellen Förvandlingen, är de bärande pelarna på vilka det ryktet vilar. Amerika, till större delen skriven hösten 1912, under titeln »Der Verschollene« [»Den försvunne«], förblev ofullbordad och slutet är därför öppet för tolkning. Endast romanens första kapitel, »Eldaren«, såg publicering under författarens livstid [1913].

»Skulle man nämna en författare med en relation till vår tid liknande den som Dante, Shakespeare och Goethe hade till sin, är Kafka den första man skulle komma att tänka på.« W. H. Auden

Ladda ner Amerika en ebok i pdf-format, epub, mobi. Den genomsnittliga kostnaden för en ebok Amerika är 115 kr. Här kan du ladda ner boken gratis pdf, epub och mobi. Använd följande länkar för att ladda ner Amerika en ebok i pdf-, epub- och mobi-format.

Amerika pdf, epub, mobi – en av de bästa böckerna på svenska. Vår webbplats innehåller de mest intressanta böcker som du kan ladda ner i pdf-, epub- och mobi-format. Du kan hitta listan över webbplatser ovan för att lära dig mer om boken Amerika.

Amerika (e-bok) av Franz Kafka!—REGISTRERA DIG—!

Populära sökningar: Amerika pdf, ladda ner Amerika pdf, ladda ner en Amerika ebok pdf, Amerika bok i pdf-format, gratis Amerika bok att ladda ner, fri Amerika bok i pdf-format, Amerika boken kan läsas online, var kan jag ladda ner boken Amerika pdf? Hur laddar jag ner en Amerika bok i PDF-format? Var kan jag ladda ner Amerika gratis? Hur laddar jag ner en Amerika bok gratis? ladda ner Amerika epub, ladda ner en Amerika ebok epub, Amerika bok i epub-format, fri Amerika bok i pdf-format, var kan jag ladda ner boken Amerika epub? Hur laddar jag ner en Amerika bok i epub-format? Amerika mobi, ladda ner Amerika mobi, ladda ner en Amerika ebok mobi, Amerika bok i mobi-format, gratis Amerika bok i mobi-format, var kan jag ladda ner boken Amerika mobi? Hur laddar jag ner en Amerika bok i mobilformat? Var att ladda ner Amerika den Franz Kafka fri? Hur man laddar ner en Amerika den Franz Kafka ebok gratis?

Leave a Reply