Avsikt att förinta gratis bok online

Avsikt att förinta (e-bok) av Sven Lindqvist

Avsikt att förinta ladda ner en bok pdf, epub, mobi

Bokinformation Avsikt att förinta den Sven Lindqvist

  • Bokens titel: Sven Lindqvist
  • Bokförfattare: Sven Lindqvist
  • Bokspråk: Svenska
  • Bokens publiceringsdatum: 3 april 2017
  • Genre böcker: Historia & Arkeologi
  • ISBN: 9789100164874
  • Tillgängliga filer: avsikt-att-foerinta_sven-lindqvist.pdf, avsikt-att-foerinta_sven-lindqvist.epub, avsikt-att-foerinta_sven-lindqvist.mobi
  • Villkor för nedladdning av denna bok: Gratis ebok
  • Hur man laddar ner en bok: länkar för att ladda ner boken Avsikt att förinta längst ner på sidan

Länkar för att ladda ner boken Avsikt att förinta den Sven Lindqvist

Sammanfattning av e-boken Avsikt att förinta den Sven Lindqvist

Det sägs ofta att omänsklighet skulle vara ett särdrag hos vissa folkslag, till exempel tyskar eller serber eller araber eller vad fienden för tillfället kan heta. Andra tror att ett visst styrelseskick, såsom demokrati, eller ett visst ekonomiskt system, såsom kapitalism, eller en viss religion, såsom den kristna, skulle göra vissa omänskliga handlingar omöjliga. Sven Lindqvist hävdar att dessa uppfattningar inte är hållbara. Även de ledande demokratierna har begått krigsförbrytelser och folkmord. ”Ingen kan i förväg förklaras oskyldig, inte ens de folk, de styrelseskick och de ideologier som står oss närmast.”
Avsikten att förinta utgör själva kärnan i begreppet folkmord. Men juristerna är märkvärdigt ovilliga att tala om vad de menar med ”avsikt”. Var kung Leopolds avsikt vad han påstod att han ville göra i Kongo eller vad som verkligen gjordes när han hade makten där? Var det general von Trothas order som gjorde det till folkmord, när hans trupper tvingade hererofolket ut i öknen för att dö? Vad skall man då kalla exakt samma handlingar före och efter orderns giltighetstid? Hade de en annan avsikt? Avsikt är inte bara vad som syns i offentliga deklarationer, hävdar Sven Lindqvist. Alla förutsägbara följder av en frivillig handling måste sägas ingå i den handlandes avsikt. Det är verkningarna, särskilt de om och om igen upprepade verkningarna, som avslöjar den verkliga avsikten.
Lagen är fullständigt klar. Vilka ädla avsikter bombaren än har, även om det är en demokrati som bombar en diktatur, även om det gäller att förhindra terrorism eller brott mot de mänskliga rättigheterna, så är det en krigsförbrytelse att bomba kvinnor, barn och gamla. Knappast någon av den internationella rättens bestämmelser är så okänd som just denna. Och eftersom ingen någonsin ställts till ansvar för att ha brutit mot lagen, är det heller ingen som bryr sig om att tillämpa den. ”Bomberna fortsätter att falla. Kriget mot kvinnor och barn fortsätter, skriver Sven Lindqvist.”Det kommer att fortsätta så länge vi undviker att göra upp med det förflutnas förbrytelser. De som bombar kommer inte att respektera dagens lagar, så länge brotten mot gårdagens lagar urskuldas eller rent av förhärligas.”

Omslagsformgivare: Jan Biberg

Ladda ner Avsikt att förinta en ebok i pdf-format, epub, mobi. Den genomsnittliga kostnaden för en ebok Avsikt att förinta är 65 kr. Här kan du ladda ner boken gratis pdf, epub och mobi. Använd följande länkar för att ladda ner Avsikt att förinta en ebok i pdf-, epub- och mobi-format.

Avsikt att förinta pdf, epub, mobi – en av de bästa böckerna på svenska. Vår webbplats innehåller de mest intressanta böcker som du kan ladda ner i pdf-, epub- och mobi-format. Du kan hitta listan över webbplatser ovan för att lära dig mer om boken Avsikt att förinta.

Avsikt att förinta (e-bok) av Sven Lindqvist!—REGISTRERA DIG—!

Populära sökningar: Avsikt att förinta pdf, ladda ner Avsikt att förinta pdf, ladda ner en Avsikt att förinta ebok pdf, Avsikt att förinta bok i pdf-format, gratis Avsikt att förinta bok att ladda ner, fri Avsikt att förinta bok i pdf-format, Avsikt att förinta boken kan läsas online, var kan jag ladda ner boken Avsikt att förinta pdf? Hur laddar jag ner en Avsikt att förinta bok i PDF-format? Var kan jag ladda ner Avsikt att förinta gratis? Hur laddar jag ner en Avsikt att förinta bok gratis? ladda ner Avsikt att förinta epub, ladda ner en Avsikt att förinta ebok epub, Avsikt att förinta bok i epub-format, fri Avsikt att förinta bok i pdf-format, var kan jag ladda ner boken Avsikt att förinta epub? Hur laddar jag ner en Avsikt att förinta bok i epub-format? Avsikt att förinta mobi, ladda ner Avsikt att förinta mobi, ladda ner en Avsikt att förinta ebok mobi, Avsikt att förinta bok i mobi-format, gratis Avsikt att förinta bok i mobi-format, var kan jag ladda ner boken Avsikt att förinta mobi? Hur laddar jag ner en Avsikt att förinta bok i mobilformat? Var att ladda ner Avsikt att förinta den Sven Lindqvist fri? Hur man laddar ner en Avsikt att förinta den Sven Lindqvist ebok gratis?

Leave a Reply