Carol gratis bok mobi

Carol (e-bok) av Patricia Highsmith

Carol ladda ner en bok pdf, epub, mobi

Bokinformation Carol den Patricia Highsmith

  • Bokens titel: Patricia Highsmith
  • Bokförfattare: Patricia Highsmith
  • Bokspråk: Svenska
  • Bokens publiceringsdatum: 17 december 2015
  • Genre böcker: Romaner
  • ISBN: 9789174998108
  • Tillgängliga filer: carol_patricia-highsmith.pdf, carol_patricia-highsmith.epub, carol_patricia-highsmith.mobi
  • Villkor för nedladdning av denna bok: Gratis ebok
  • Hur man laddar ner en bok: länkar för att ladda ner boken Carol längst ner på sidan

Länkar för att ladda ner boken Carol den Patricia Highsmith

Sammanfattning av e-boken Carol den Patricia Highsmith

»Det säger något om Highsmiths skicklighet som författare att hon så tidigt inte bara skriver en bok med ett ärende, som flyttar fram föreställningen om vilken typ av kärlek som ryms i en kärleksroman, utan dessutom gör den så rik att den når psykologiska skikt som finns i kärlek och förälskelser generellt.« | ÅSA BECKMAN, DN

Therese Belivet, 19, drömmer om att bli scenograf och jobbar extra i en leksaksaffär. En dag expedierar hon en elegant kvinna och tillsammans hittar de en julklapp åt kvinnans dotter. Kvinnans namn är Carol Aird. Therese får impulsen att skicka henne ett julkort, vilket blir början på en passionerad kärleksaffär – men som också gör att Carol riskerar förlora vårdnaden av sin dotter. Maken har hyrt en privatdetektiv som förföljer kvinnorna och buggar dem.
Patricia Highsmith publicerade Carol 1952 med titeln The Price of Salt och bakom pseudonymen Claire Morgan. Förlagets beskrivning på omslaget löd: »Romanen om en kärlek samhället förbjuder«. Fyrtio år senare trycktes romanen igen, med titeln Carol och i Patricia Highsmiths eget namn. I översättning av Karin Lindeqvist och med ett efterord av författaren.

PATRICIA HIGHSMITH [1921 – 1995], född i Fort Worth, Texas, är en av den amerikanska litteraturens stora författare. Highsmith är mest berömd för sina psykologiska thrillers om Tom Ripley – men litteraturhistorien har också kommit att värdera hennes debutroman Främlingar på ett tåg [Strangers on a Train, 1950] och den lesbiska kärleksromanen Carol [1952] högt. 2015 hade storfilmen Carol premiär i Cannes, regisserad av Todd Haynes och med Cate Blanchett i rollen som Carol och Rooney Mara som Therese.

»Patricia Highsmith berättar sin passionerade historia med subtil elegans och klar blick. Den liksom lojt återhållna och precisa stilen laddar varje till synes trivialt ord eller gest med betydelse.« | EVA JOHANSSON, SVD

»Originell och uppriktig. En enastående roman.« | FINANCIAL TIMES

»En mästerlig skildring av utsatt kärlek.« | THE INDEPENDENT

»Med drivet hos en thriller, men med ett romantiskt bildspråk. Kräver att bli läst långt inpå natten med brinnande ögon och rusande hjärta.« | VAL McDERMID

Ladda ner Carol en ebok i pdf-format, epub, mobi. Den genomsnittliga kostnaden för en ebok Carol är 115 kr. Här kan du ladda ner boken gratis pdf, epub och mobi. Använd följande länkar för att ladda ner Carol en ebok i pdf-, epub- och mobi-format.

Carol pdf, epub, mobi – en av de bästa böckerna på svenska. Vår webbplats innehåller de mest intressanta böcker som du kan ladda ner i pdf-, epub- och mobi-format. Du kan hitta listan över webbplatser ovan för att lära dig mer om boken Carol.

Carol (e-bok) av Patricia Highsmith!—REGISTRERA DIG—!

Populära sökningar: Carol pdf, ladda ner Carol pdf, ladda ner en Carol ebok pdf, Carol bok i pdf-format, gratis Carol bok att ladda ner, fri Carol bok i pdf-format, Carol boken kan läsas online, var kan jag ladda ner boken Carol pdf? Hur laddar jag ner en Carol bok i PDF-format? Var kan jag ladda ner Carol gratis? Hur laddar jag ner en Carol bok gratis? ladda ner Carol epub, ladda ner en Carol ebok epub, Carol bok i epub-format, fri Carol bok i pdf-format, var kan jag ladda ner boken Carol epub? Hur laddar jag ner en Carol bok i epub-format? Carol mobi, ladda ner Carol mobi, ladda ner en Carol ebok mobi, Carol bok i mobi-format, gratis Carol bok i mobi-format, var kan jag ladda ner boken Carol mobi? Hur laddar jag ner en Carol bok i mobilformat? Var att ladda ner Carol den Patricia Highsmith fri? Hur man laddar ner en Carol den Patricia Highsmith ebok gratis?

Leave a Reply