De besatta boken epub

De besatta (e-bok) av Witold Gombrowicz

De besatta ladda ner en bok pdf, epub, mobi

Bokinformation De besatta den Witold Gombrowicz

  • Bokens titel: Witold Gombrowicz
  • Bokförfattare: Witold Gombrowicz
  • Bokspråk: Svenska
  • Bokens publiceringsdatum: 21 augusti 2017
  • Genre böcker: Romaner
  • ISBN: 9789177011897
  • Tillgängliga filer: de-besatta_witold-gombrowicz-2.pdf, de-besatta_witold-gombrowicz-2.epub, de-besatta_witold-gombrowicz-2.mobi
  • Villkor för nedladdning av denna bok: Gratis ebok
  • Hur man laddar ner en bok: länkar för att ladda ner boken De besatta längst ner på sidan

Länkar för att ladda ner boken De besatta den Witold Gombrowicz

Sammanfattning av e-boken De besatta den Witold Gombrowicz

Societetsskandaler och gotisk skräckromantik

»Här finns en rafflande intrig, en samling genuint överspända huvudpersoner; och mängder av stämningsskapande och nervkittlande miljöer från ett knarrande spökslott omgivet av dimmiga träskmasker till tennisklubbar och tesalonger i 30-talets mondäna Warszawa.« | Steve Sem-Sandberg, SvD

Ett gotiskt spökslott, societetsskandaler, förbannelser, spiritism, parapsykologi, nattlivet i mellankrigstidens Warszawa, mord och andra brott är några av de element som kokas ihop när Witold Gombrowicz skriver en populär sederoman »för köksor«.
I dag ter sig De besatta ovanligt modern i sin intelligenta fascination för det »låga« och populära. Romanen bjuder på en hejdlös, men samtidigt allvarlig lek med den gotiska skräckromantikens alla element.
Verket skrevs under seudonymen »Zdislaw Niewieski« och trycktes som följetong i dagspressen strax före krigsutbrottet 1939. Efter kriget var verket bortglömt, men strax innan sin död 1969 avslöjade Gombrowicz att texten i själva verket var hans. De två då kända delarna publicerades i bokform 1973, men efter en detektivartad rekonstruktion återfanns ytterligare tre opublicerade delar och den kompletta romanen kunde publicerades 1990.
I översättning och med ett efterord av Stefan Ingvarsson.

WITOLD GOMBROWICZ (1904-1969) föddes i Polen men tillbringade en stor del av sitt liv i exil – i hemlandet var han länge svartlistad. På 1960-talet kom hans stora internationella genombrott som författare och dramatiker.

»När Gombrowicz leker med populärlitteraturens genrer gör han det på fullaste allvar – och lyckas nå djup som den traditionella skräckromantiken aldrig riktigt lyckades nå. Det är en fascinerande roman, djupt försänkt i en trettiotalsatmosfär av växande hot och krympande klassklyftor.« | Jan Arnald, GP

»Den är vild och förryckt till innehållet snarare än till formen. Knappast skriven bara med cyniska fingertoppar utan med mörkrädda om än behärskade nerver.« | Maja Lundgren, Aftonbladet

»Hela romanen skälver av dubbeltydighet.« | Fabian Kastner, UNT

Ladda ner De besatta en ebok i pdf-format, epub, mobi. Den genomsnittliga kostnaden för en ebok De besatta är 105 kr. Här kan du ladda ner boken gratis pdf, epub och mobi. Använd följande länkar för att ladda ner De besatta en ebok i pdf-, epub- och mobi-format.

De besatta pdf, epub, mobi – en av de bästa böckerna på svenska. Vår webbplats innehåller de mest intressanta böcker som du kan ladda ner i pdf-, epub- och mobi-format. Du kan hitta listan över webbplatser ovan för att lära dig mer om boken De besatta.

De besatta (e-bok) av Witold Gombrowicz!—REGISTRERA DIG—!

Populära sökningar: De besatta pdf, ladda ner De besatta pdf, ladda ner en De besatta ebok pdf, De besatta bok i pdf-format, gratis De besatta bok att ladda ner, fri De besatta bok i pdf-format, De besatta boken kan läsas online, var kan jag ladda ner boken De besatta pdf? Hur laddar jag ner en De besatta bok i PDF-format? Var kan jag ladda ner De besatta gratis? Hur laddar jag ner en De besatta bok gratis? ladda ner De besatta epub, ladda ner en De besatta ebok epub, De besatta bok i epub-format, fri De besatta bok i pdf-format, var kan jag ladda ner boken De besatta epub? Hur laddar jag ner en De besatta bok i epub-format? De besatta mobi, ladda ner De besatta mobi, ladda ner en De besatta ebok mobi, De besatta bok i mobi-format, gratis De besatta bok i mobi-format, var kan jag ladda ner boken De besatta mobi? Hur laddar jag ner en De besatta bok i mobilformat? Var att ladda ner De besatta den Witold Gombrowicz fri? Hur man laddar ner en De besatta den Witold Gombrowicz ebok gratis?

Leave a Reply