Doktor Faustus ladda ner ebok epub

Doktor Faustus (e-bok) av Thomas Mann

Doktor Faustus ladda ner en bok pdf, epub, mobi

Bokinformation Doktor Faustus den Thomas Mann

  • Bokens titel: Thomas Mann
  • Bokförfattare: Thomas Mann
  • Bokspråk: Svenska
  • Bokens publiceringsdatum: 12 maj 2015
  • Genre böcker: Romaner
  • ISBN: 9789100152239
  • Tillgängliga filer: doktor-faustus_thomas-mann.pdf, doktor-faustus_thomas-mann.epub, doktor-faustus_thomas-mann.mobi
  • Villkor för nedladdning av denna bok: Gratis ebok
  • Hur man laddar ner en bok: länkar för att ladda ner boken Doktor Faustus längst ner på sidan

Länkar för att ladda ner boken Doktor Faustus den Thomas Mann

Sammanfattning av e-boken Doktor Faustus den Thomas Mann

Doktor Faustus, Thomas Manns roman om den framstående tonsättaren Adrian Leverkühn som ingår ett avtal med djävulen för att få förbli konstnärligt nyskapande under en lång följd av år, kommer nu i ny översättning. Det är en av 1900-talets epokgörande romaner. Den kom ut på tyska 1947, och ett av romanens motiv är parallellen med Nazityskland. Leverkühns pakt med sin inre djävul jämförs med Tysklands band med det onda – med Hitler, nationalsocialismen och hela det tänkande som lett dit. Samtidigt är denna mångbottnade bok en samhällsskildring, en konstnärsroman, en självironisk parodi och en essä om konstnärliga uttryck. Thomas Mann hade redan i tidigare romaner använt sig av musiken som ett medel i karaktärsteckningen och han inspirerades av musikens sätt att använda återkommande ledmotiv. Romanens berättare är en ungdomsvän till Leverkühn, den djupt humanistiske Serenus Zeitblom, som efter tonsättarens död berättar om hans framgång och det fruktansvärda priset för den: Adrian Leverkühn måste avstå från all kärlek. De människor han trots allt kommer nära och känner varma känslor för – en violonist och en systerson – förlorar han på de mest smärtsamma vis och när avtalet med djävulen löpt ut drabbas han själv av ett slaganfall som släcker hela hans ande och skaparkraft. Doktor Faustus är det tredje av Thomas Manns mästerverk som kommer i ny svensk översättning av Ulrika Wallenström. Hennes översättningar av Buddenbrooks (2005) och Bergtagen (2011) har fått stor uppmärksamhet och belönats med ett flertal prestigefulla utmärkelser.

Översättare: Ulrika Wallenström,
Omslagsformgivare: Nina Ulmaja

Ladda ner Doktor Faustus en ebok i pdf-format, epub, mobi. Den genomsnittliga kostnaden för en ebok Doktor Faustus är 65 kr. Här kan du ladda ner boken gratis pdf, epub och mobi. Använd följande länkar för att ladda ner Doktor Faustus en ebok i pdf-, epub- och mobi-format.

Doktor Faustus pdf, epub, mobi – en av de bästa böckerna på svenska. Vår webbplats innehåller de mest intressanta böcker som du kan ladda ner i pdf-, epub- och mobi-format. Du kan hitta listan över webbplatser ovan för att lära dig mer om boken Doktor Faustus.

Doktor Faustus (e-bok) av Thomas Mann!—REGISTRERA DIG—!

Populära sökningar: Doktor Faustus pdf, ladda ner Doktor Faustus pdf, ladda ner en Doktor Faustus ebok pdf, Doktor Faustus bok i pdf-format, gratis Doktor Faustus bok att ladda ner, fri Doktor Faustus bok i pdf-format, Doktor Faustus boken kan läsas online, var kan jag ladda ner boken Doktor Faustus pdf? Hur laddar jag ner en Doktor Faustus bok i PDF-format? Var kan jag ladda ner Doktor Faustus gratis? Hur laddar jag ner en Doktor Faustus bok gratis? ladda ner Doktor Faustus epub, ladda ner en Doktor Faustus ebok epub, Doktor Faustus bok i epub-format, fri Doktor Faustus bok i pdf-format, var kan jag ladda ner boken Doktor Faustus epub? Hur laddar jag ner en Doktor Faustus bok i epub-format? Doktor Faustus mobi, ladda ner Doktor Faustus mobi, ladda ner en Doktor Faustus ebok mobi, Doktor Faustus bok i mobi-format, gratis Doktor Faustus bok i mobi-format, var kan jag ladda ner boken Doktor Faustus mobi? Hur laddar jag ner en Doktor Faustus bok i mobilformat? Var att ladda ner Doktor Faustus den Thomas Mann fri? Hur man laddar ner en Doktor Faustus den Thomas Mann ebok gratis?

Leave a Reply