Duvan och Lejonet ebok epub

Duvan och Lejonet (e-bok) av Ylva Eggehorn

Duvan och Lejonet ladda ner en bok pdf, epub, mobi

Bokinformation Duvan och Lejonet den Ylva Eggehorn

  • Bokens titel: Ylva Eggehorn
  • Bokförfattare: Ylva Eggehorn
  • Bokspråk: Svenska
  • Bokens publiceringsdatum: 27 maj 2016
  • Genre böcker: Romaner
  • ISBN: 9789100165536
  • Tillgängliga filer: duvan-och-lejonet_ylva-eggehorn.pdf, duvan-och-lejonet_ylva-eggehorn.epub, duvan-och-lejonet_ylva-eggehorn.mobi
  • Villkor för nedladdning av denna bok: Gratis ebok
  • Hur man laddar ner en bok: länkar för att ladda ner boken Duvan och Lejonet längst ner på sidan

Länkar för att ladda ner boken Duvan och Lejonet den Ylva Eggehorn

Sammanfattning av e-boken Duvan och Lejonet den Ylva Eggehorn

Lejonet är Augustinus, han som blev kyrkofader och skrev världslitteraturens mest berömda Bekännelser. Duvan är Chania, kvinnan som han älskade men försköt efter 14 år. Tillsammans flyttade de från provinsen Africa till Rom och Milano (Mediolanum), men ensam tvingades Chania resa tillbaka till hemstaden. Deras gemensamma son blev kvar hos Augustinus i Milano.

Det är en tragedi som bara finns som en fotnot i historien, men Ylva Eggehorn gör den levande. Hon målar upp en scen fylld av mustigt vardagsliv och människor från olika samhällsklasser, hon berättar om Augustinus dominerande mamma, Chanias intellektuella pappa, om romare som lockas av den nya tron och romare som vill värna den gamla. Hon skildrar både överdrifterna och allvaret – antiintellektuella, smutsiga asketer som slåss om reliker från heliga som knappt hunnit kallna, och eremiter som söker sig ut i öknens ensamhet för att finna Gud.
Ylva Eggehorns roman är en berättelse om passionerad kärlek mellan en begåvad student från en karriärmedveten familj och en lika begåvad flicka från hantverkarkvarteren samt om deras påtvingade skilsmässa. Den utspelas på 300-talet, i brytningen mellan det gamla romerska imperiet och den nya, kristna civilisationen. I Duvan och Lejonet, som publicerades första gången 2007, förenas flera spår i Ylva Eggehorns författarskap. Romanen är släkt med hennes sinnligt konkreta barndomsskildringar från Stockholms södra förorter, men också med bönen och psalmen, med hennes mångtydiga bilder av det gudomliga och det mänskliga.

 

Omslagsformgivare: Kerstin Nord,
Omslagsformgivare: Nina Ulmaja

Ladda ner Duvan och Lejonet en ebok i pdf-format, epub, mobi. Den genomsnittliga kostnaden för en ebok Duvan och Lejonet är 65 kr. Här kan du ladda ner boken gratis pdf, epub och mobi. Använd följande länkar för att ladda ner Duvan och Lejonet en ebok i pdf-, epub- och mobi-format.

Duvan och Lejonet pdf, epub, mobi – en av de bästa böckerna på svenska. Vår webbplats innehåller de mest intressanta böcker som du kan ladda ner i pdf-, epub- och mobi-format. Du kan hitta listan över webbplatser ovan för att lära dig mer om boken Duvan och Lejonet.

Duvan och Lejonet (e-bok) av Ylva Eggehorn!—REGISTRERA DIG—!

Populära sökningar: Duvan och Lejonet pdf, ladda ner Duvan och Lejonet pdf, ladda ner en Duvan och Lejonet ebok pdf, Duvan och Lejonet bok i pdf-format, gratis Duvan och Lejonet bok att ladda ner, fri Duvan och Lejonet bok i pdf-format, Duvan och Lejonet boken kan läsas online, var kan jag ladda ner boken Duvan och Lejonet pdf? Hur laddar jag ner en Duvan och Lejonet bok i PDF-format? Var kan jag ladda ner Duvan och Lejonet gratis? Hur laddar jag ner en Duvan och Lejonet bok gratis? ladda ner Duvan och Lejonet epub, ladda ner en Duvan och Lejonet ebok epub, Duvan och Lejonet bok i epub-format, fri Duvan och Lejonet bok i pdf-format, var kan jag ladda ner boken Duvan och Lejonet epub? Hur laddar jag ner en Duvan och Lejonet bok i epub-format? Duvan och Lejonet mobi, ladda ner Duvan och Lejonet mobi, ladda ner en Duvan och Lejonet ebok mobi, Duvan och Lejonet bok i mobi-format, gratis Duvan och Lejonet bok i mobi-format, var kan jag ladda ner boken Duvan och Lejonet mobi? Hur laddar jag ner en Duvan och Lejonet bok i mobilformat? Var att ladda ner Duvan och Lejonet den Ylva Eggehorn fri? Hur man laddar ner en Duvan och Lejonet den Ylva Eggehorn ebok gratis?

Leave a Reply