Flodtid boken online

Flodtid (e-bok) av Katarina Frostenson

Flodtid ladda ner en bok pdf, epub, mobi

Bokinformation Flodtid den Katarina Frostenson

  • Bokens titel: Katarina Frostenson
  • Bokförfattare: Katarina Frostenson
  • Bokspråk: Svenska
  • Bokens publiceringsdatum: 1 juli 2015
  • Genre böcker: Lyrik
  • ISBN: 9789146230656
  • Tillgängliga filer: flodtid_katarina-frostenson.pdf, flodtid_katarina-frostenson.epub, flodtid_katarina-frostenson.mobi
  • Villkor för nedladdning av denna bok: Gratis ebok
  • Hur man laddar ner en bok: länkar för att ladda ner boken Flodtid längst ner på sidan

Länkar för att ladda ner boken Flodtid den Katarina Frostenson

Sammanfattning av e-boken Flodtid den Katarina Frostenson

Efter Karkas (2004) och Tal och Regn (2008) kommer Flodtid, en bok som bygger ut ord och bilder i Katarina Frostensons poetiska universum. Den ingår i en helhet och är samtidigt sin egen värld med ett rakt och flödande, både direkt och komplext tonfall.
Språket är här på stor vandring. Det är en bred samling dikter där orden strömmar fram för att plötsligt stå helt stilla och betrakta världen. Språket undersöker, ringar in, rasar, bönfaller och besjunger.
Floden för bort, den står för både bortgång och förnyelse. Det går en mörk ström av oro och förlust genom några texter, som i den långa dikten ”Jag ligger i mörker”. I centrum av många dikter finns vattnet – floder och kanaler som förbinder länder och människor, det livsnödvändiga, förgiftade vattnet: ”… det borde vara förbjudet/ är orden som kommer att döda en flod”.
I de långa dikterna speglas tillstånd i jaget och världen, oroshärdar och gränstillstånd. Orden roterar och spelar mot varandra. Dikterna har ofta en dramatisk nerv och ett sceniskt utspel, språket rör sig snabbt mellan högt och lågt, mellan det vardagliga och det lyriska. De kan vara tuffa självuppgörelser och ömma tilltal, både samtal och ensamt tal.
Man är aldrig långt från ordets rot, från hur språkets stavelser känns och verkar. Hos Frostenson får vi känna hur våldsamt språket kan vara, men här finns en stark tro på ordets läkande förmåga och på språkets motståndskraft.
Att skriva är en starkt kännbar handling, ett samtal författaren för med sig själv och med de levande och de döda – ett räddningsarbete där litteraturens rader ofta kommer till undsättning.

Fotograf: Richard Kail,
Illustratör: Håkan Rehnberg,
Omslagsformgivare: Håkan Rehnberg

Ladda ner Flodtid en ebok i pdf-format, epub, mobi. Den genomsnittliga kostnaden för en ebok Flodtid är 65 kr. Här kan du ladda ner boken gratis pdf, epub och mobi. Använd följande länkar för att ladda ner Flodtid en ebok i pdf-, epub- och mobi-format.

Flodtid pdf, epub, mobi – en av de bästa böckerna på svenska. Vår webbplats innehåller de mest intressanta böcker som du kan ladda ner i pdf-, epub- och mobi-format. Du kan hitta listan över webbplatser ovan för att lära dig mer om boken Flodtid.

Flodtid (e-bok) av Katarina Frostenson!—REGISTRERA DIG—!

Populära sökningar: Flodtid pdf, ladda ner Flodtid pdf, ladda ner en Flodtid ebok pdf, Flodtid bok i pdf-format, gratis Flodtid bok att ladda ner, fri Flodtid bok i pdf-format, Flodtid boken kan läsas online, var kan jag ladda ner boken Flodtid pdf? Hur laddar jag ner en Flodtid bok i PDF-format? Var kan jag ladda ner Flodtid gratis? Hur laddar jag ner en Flodtid bok gratis? ladda ner Flodtid epub, ladda ner en Flodtid ebok epub, Flodtid bok i epub-format, fri Flodtid bok i pdf-format, var kan jag ladda ner boken Flodtid epub? Hur laddar jag ner en Flodtid bok i epub-format? Flodtid mobi, ladda ner Flodtid mobi, ladda ner en Flodtid ebok mobi, Flodtid bok i mobi-format, gratis Flodtid bok i mobi-format, var kan jag ladda ner boken Flodtid mobi? Hur laddar jag ner en Flodtid bok i mobilformat? Var att ladda ner Flodtid den Katarina Frostenson fri? Hur man laddar ner en Flodtid den Katarina Frostenson ebok gratis?

Leave a Reply