Harsprånget bok online

Harsprånget (e-bok) av Björn-Erik Höijer

Harsprånget ladda ner en bok pdf, epub, mobi

Bokinformation Harsprånget den Björn-Erik Höijer

  • Bokens titel: Björn-Erik Höijer
  • Bokförfattare: Björn-Erik Höijer
  • Bokspråk: Svenska
  • Bokens publiceringsdatum: 1 april 2015
  • Genre böcker: Romaner
  • ISBN: 9789100152673
  • Tillgängliga filer: harspranget_bjoern-erik-hoeijer.pdf, harspranget_bjoern-erik-hoeijer.epub, harspranget_bjoern-erik-hoeijer.mobi
  • Villkor för nedladdning av denna bok: Gratis ebok
  • Hur man laddar ner en bok: länkar för att ladda ner boken Harsprånget längst ner på sidan

Länkar för att ladda ner boken Harsprånget den Björn-Erik Höijer

Sammanfattning av e-boken Harsprånget den Björn-Erik Höijer

Harsprånget är namnet på ett av Sveriges vackraste vattenfall samt dessutom på ett kraftverk som till alla naturälskares sorg utnyttjade och tämjde fallets kraftresurser. Det är kring själva slutfasen i detta bygge som Björn-Erik Höijer skrivit sin roman. Händelserna utspelar sig under det dygn då den jättelika damen ställs färdig och vattnet kan släppas på.

Spänning uppstår mellan två inbördes högst heterogena storheter. Å ena sidan kraftverksbygget med ingenjör Manns i spetsen, å andra sidan Lasse Helin och hans hustru Maria, som råkar bo inom det område som när vattnet släpps på kommer att förvandlas till sjöbotten. I detta hus är Lasse Helin född, denna karga udde utmed älven representerar för honom världen, här har han upplevt äktenskapets lycka med Maria, som kom till honom, syndaren, från laestadianerna. Helin vägrar i det längsta att överge sitt hem. Han står i ett kärleksförhållande även till den natur som är hans hemtrakt, och han är en man som kan sätta hårt mot hårt, i synnerhet när han styrkt sig med några klunkar hembränt. Beväpnad med ett gevär öppnar han krig mot dem som velat beröva honom hans hem.

Omslagsformgivare: Bok & Form

Ladda ner Harsprånget en ebok i pdf-format, epub, mobi. Den genomsnittliga kostnaden för en ebok Harsprånget är 65 kr. Här kan du ladda ner boken gratis pdf, epub och mobi. Använd följande länkar för att ladda ner Harsprånget en ebok i pdf-, epub- och mobi-format.

Harsprånget pdf, epub, mobi – en av de bästa böckerna på svenska. Vår webbplats innehåller de mest intressanta böcker som du kan ladda ner i pdf-, epub- och mobi-format. Du kan hitta listan över webbplatser ovan för att lära dig mer om boken Harsprånget.

Harsprånget (e-bok) av Björn-Erik Höijer!—REGISTRERA DIG—!

Populära sökningar: Harsprånget pdf, ladda ner Harsprånget pdf, ladda ner en Harsprånget ebok pdf, Harsprånget bok i pdf-format, gratis Harsprånget bok att ladda ner, fri Harsprånget bok i pdf-format, Harsprånget boken kan läsas online, var kan jag ladda ner boken Harsprånget pdf? Hur laddar jag ner en Harsprånget bok i PDF-format? Var kan jag ladda ner Harsprånget gratis? Hur laddar jag ner en Harsprånget bok gratis? ladda ner Harsprånget epub, ladda ner en Harsprånget ebok epub, Harsprånget bok i epub-format, fri Harsprånget bok i pdf-format, var kan jag ladda ner boken Harsprånget epub? Hur laddar jag ner en Harsprånget bok i epub-format? Harsprånget mobi, ladda ner Harsprånget mobi, ladda ner en Harsprånget ebok mobi, Harsprånget bok i mobi-format, gratis Harsprånget bok i mobi-format, var kan jag ladda ner boken Harsprånget mobi? Hur laddar jag ner en Harsprånget bok i mobilformat? Var att ladda ner Harsprånget den Björn-Erik Höijer fri? Hur man laddar ner en Harsprånget den Björn-Erik Höijer ebok gratis?

Leave a Reply