IMPAKT – om skatter för ägarledda företag – studiematerial gratis bok epub

IMPAKT - om skatter för ägarledda företag - stu

IMPAKT – om skatter för ägarledda företag – studiematerial ladda ner en bok pdf, epub, mobi

Bokinformation IMPAKT – om skatter för ägarledda företag – studiematerial den Björn Forssén

  • Bokens titel: Björn Forssén
  • Bokförfattare: Björn Forssén
  • Bokspråk: Svenska
  • Bokens publiceringsdatum: 3 december 2018
  • Genre böcker: Ekonomi Och Ledarskap
  • ISBN: 9789176152799
  • Tillgängliga filer: 978-91-7615-279-9_bjoern-forssen.pdf, 978-91-7615-279-9_bjoern-forssen.epub, 978-91-7615-279-9_bjoern-forssen.mobi
  • Villkor för nedladdning av denna bok: Gratis ebok
  • Hur man laddar ner en bok: länkar för att ladda ner boken IMPAKT – om skatter för ägarledda företag – studiematerial längst ner på sidan

Länkar för att ladda ner boken IMPAKT – om skatter för ägarledda företag – studiematerial den Björn Forssén

Sammanfattning av e-boken IMPAKT – om skatter för ägarledda företag – studiematerial den Björn Forssén

IMPAKT om skatter för ägarledda företag – studiematerial är, som titeln anger, ett studiematerial. Det utgår från andra böcker av författaren, där denne har utvecklat IMPAKT-konceptet som ett pedagogiskt verktyg i sin undervisning i skatterätt vid universitet och högskola.

 

IMPAKT står för: inkomstskatt (I), mervärdesskatt (M), punktskatt (P), arbetsgivaravgifter (A), källskatt (K) och tull (T). Det bildar ett enkelt kom-ihåg-ord, så att studenter och andra som vill sätta sig in i skattefrågor får en överblick avseende huvuddelen av de skatter och avgifter som ingår i det svenska skattesystemet och som en företagare kommer i kontakt med. Detta studiematerialet innehåller frågor om olika skattesituationer i ägarledda företag med avseende på företagets ägarnivå respektive dess verksamhetsnivå, varvid olika företagsformer berörs.

 

I studiematerialet sätts fokus på I, M och A, dvs. I för inkomstskatt, M för mervärdesskatt (moms) och A för kategorin socialavgifter (arbetsgivaravgifter och egenavgifter) och särskild löneskatt på vissa förvärvsinkomster. Genom kom-ihåg-ordet IMPAKT ska företagaren ha just ett stöd för att komma ihåg att det kan finnas mer än I, M och A att beakta beträffande skatter och avgifter i ett företag. Denne kan med hjälp av studiematerialet lösa många frågor i företagets vardag angående skatter och avgifter samt underlätta bedömningen av när det är dags att rådfråga expertis

 

De företagsformer som behandlas är i första hand enskild näringsidkare/”enskild firma” (dvs. företag som drivs av en fysisk person), aktiebolag och handelsbolag (eller kommanditbolag). Med stöd av studiematerialet ska företagaren kunna undvika många fallgropar. Framför allt gäller det situationer som hade kunnat planeras bort redan vid starten av verksamheten. Det gäller just val av företagsform, men också ansvarsfrågor och annat. Därför passar studiematerialet som ett verktyg inte bara för studenter som läser skatterätt, utan också för rådgivare på bank och hos kreditgivare och starta-eget-organisationer samt för redovisningskonsulter, revisorer och advokater och andra jurister. Dessa rådgivare kan med hjälp av studiematerialet sannolikt bättre ge råd som gör att företagaren inte hamnar i situationen där denne måste ställa sig frågan: Varför tänkte jag inte på detta från början?

 

Info om bl.a. denna bok av författaren finns på Pedagogiskt Forum Skatt (PFS), se www.forssen.com

 

Björn Forssén är juris doktor och ledamot av Sveriges advokatsamfund samt medlem i Sveriges Läromedelsförfattares Förbund

Ladda ner IMPAKT – om skatter för ägarledda företag – studiematerial en ebok i pdf-format, epub, mobi. Den genomsnittliga kostnaden för en ebok IMPAKT – om skatter för ägarledda företag – studiematerial är 185 kr. Här kan du ladda ner boken gratis pdf, epub och mobi. Använd följande länkar för att ladda ner IMPAKT – om skatter för ägarledda företag – studiematerial en ebok i pdf-, epub- och mobi-format.

IMPAKT – om skatter för ägarledda företag – studiematerial pdf, epub, mobi – en av de bästa böckerna på svenska. Vår webbplats innehåller de mest intressanta böcker som du kan ladda ner i pdf-, epub- och mobi-format. Du kan hitta listan över webbplatser ovan för att lära dig mer om boken IMPAKT – om skatter för ägarledda företag – studiematerial.

IMPAKT - om skatter för ägarledda företag - stu!—REGISTRERA DIG—!

Populära sökningar: IMPAKT – om skatter för ägarledda företag – studiematerial pdf, ladda ner IMPAKT – om skatter för ägarledda företag – studiematerial pdf, ladda ner en IMPAKT – om skatter för ägarledda företag – studiematerial ebok pdf, IMPAKT – om skatter för ägarledda företag – studiematerial bok i pdf-format, gratis IMPAKT – om skatter för ägarledda företag – studiematerial bok att ladda ner, fri IMPAKT – om skatter för ägarledda företag – studiematerial bok i pdf-format, IMPAKT – om skatter för ägarledda företag – studiematerial boken kan läsas online, var kan jag ladda ner boken IMPAKT – om skatter för ägarledda företag – studiematerial pdf? Hur laddar jag ner en IMPAKT – om skatter för ägarledda företag – studiematerial bok i PDF-format? Var kan jag ladda ner IMPAKT – om skatter för ägarledda företag – studiematerial gratis? Hur laddar jag ner en IMPAKT – om skatter för ägarledda företag – studiematerial bok gratis? ladda ner IMPAKT – om skatter för ägarledda företag – studiematerial epub, ladda ner en IMPAKT – om skatter för ägarledda företag – studiematerial ebok epub, IMPAKT – om skatter för ägarledda företag – studiematerial bok i epub-format, fri IMPAKT – om skatter för ägarledda företag – studiematerial bok i pdf-format, var kan jag ladda ner boken IMPAKT – om skatter för ägarledda företag – studiematerial epub? Hur laddar jag ner en IMPAKT – om skatter för ägarledda företag – studiematerial bok i epub-format? IMPAKT – om skatter för ägarledda företag – studiematerial mobi, ladda ner IMPAKT – om skatter för ägarledda företag – studiematerial mobi, ladda ner en IMPAKT – om skatter för ägarledda företag – studiematerial ebok mobi, IMPAKT – om skatter för ägarledda företag – studiematerial bok i mobi-format, gratis IMPAKT – om skatter för ägarledda företag – studiematerial bok i mobi-format, var kan jag ladda ner boken IMPAKT – om skatter för ägarledda företag – studiematerial mobi? Hur laddar jag ner en IMPAKT – om skatter för ägarledda företag – studiematerial bok i mobilformat? Var att ladda ner IMPAKT – om skatter för ägarledda företag – studiematerial den Björn Forssén fri? Hur man laddar ner en IMPAKT – om skatter för ägarledda företag – studiematerial den Björn Forssén ebok gratis?

Leave a Reply