Kolvaktarens visor ladda ner ebok epub

Kolvaktarens visor (e-bok) av Dan Andersson

Kolvaktarens visor ladda ner en bok pdf, epub, mobi

Bokinformation Kolvaktarens visor den Dan Andersson

  • Bokens titel: Dan Andersson
  • Bokförfattare: Dan Andersson
  • Bokspråk: Svenska
  • Bokens publiceringsdatum: 138
  • Genre böcker: Skönlitteratur
  • ISBN: 9789176093856
  • Tillgängliga filer: kolvaktarens-visor_dan-andersson-2.pdf, kolvaktarens-visor_dan-andersson-2.epub, kolvaktarens-visor_dan-andersson-2.mobi
  • Villkor för nedladdning av denna bok: Gratis ebok
  • Hur man laddar ner en bok: länkar för att ladda ner boken Kolvaktarens visor längst ner på sidan

Länkar för att ladda ner boken Kolvaktarens visor den Dan Andersson

Sammanfattning av e-boken Kolvaktarens visor den Dan Andersson

Kolvaktarens visor innehåller noveller och dikter från finnmarksmiljö. Där skildras det hårda livet vid kolmilor och i timmerkojor, liksom den fattiga kämpande människans villkor.

Dan Anderssons Kolvaktarens visor utgavs första gången 1915 och är en del av Litteraturbankens utbud av svenska klassiker – och mindre kända verk.

Litteraturbankens böcker i epub-format är bara en del av det som finns på litteraturbanken.se. Där finner du ett tusental skönlitterära klassiker och andra verk ur vår kulturskatt. Där finns också introduktioner och presentationer som leder dig på nya spår genom litteraturen. Allt fritt tillgängligt för alla intresserade på:
http://litteraturbanken.se

Libris-id förlaga: 1436234

DAN ANDERSSON (1888–1920) börjar tolv år gammal sitt arbete i skogen som hjälpreda och milpassopp. Faderns önskan om en bättre tillvaro för barnen sänder honom, två år senare, som kunskapare till Amerika, men utvandringsplanerna går om intet. Dan Andersson återvänder till arbetet som kolare och flottare, men med allt starkare författardrömmar. Erfarenheterna från det hårda dagliga slitet blir grund för hans först utgivna verk, Kolarhistorier (1914). Motivvärlden är densamma i Kolvaktarens visor (1915). Här träder Dan Andersson fram som pionjär inom den svenska arbetarlitteraturen. I diktsamlingen Svarta ballader (1917) skimrar de mörka dikterna av längtan till ett ogripbart bortom, en längtan som utgör ett genomgående stråk i Dan Anderssons diktning. Efter att ha tillbringat en natt i ett hotellrum som behandlats mot ohyra och därefter inte vädrats rycks Dan Andersson bort, endast 32 år gammal.

Ladda ner Kolvaktarens visor en ebok i pdf-format, epub, mobi. Den genomsnittliga kostnaden för en ebok Kolvaktarens visor är Gratis

(0)

Kolvaktarens visor innehåller noveller och dikter från finnmarksmiljö. Där skildras det hårda livet vid kolmilor och i timmerkojor, liksom den fattiga kämpande människans villkor.

Dan Anderssons Kolvaktarens visor utgavs första gången 1915 och är en del av…


Gratis

Författare

Dan Andersson (författare)
Längd
138 sidor
Genrer

Skönlitteratur

Språk
Swedish
Format
epub
Kopieringsskydd
Vattenmärkt
ISBN
9789176093856