London ladda ner bok epub

London (e-bok) av Gunnar Pettersson

London ladda ner en bok pdf, epub, mobi

Bokinformation London den Gunnar Pettersson

  • Bokens titel: Gunnar Pettersson
  • Bokförfattare: Gunnar Pettersson
  • Bokspråk: Svenska
  • Bokens publiceringsdatum: Natur & Kultur
  • Genre böcker: Samhälle Och Politik
  • ISBN: 9789127155404
  • Tillgängliga filer: london_gunnar-pettersson.pdf, london_gunnar-pettersson.epub, london_gunnar-pettersson.mobi
  • Villkor för nedladdning av denna bok: Gratis ebok
  • Hur man laddar ner en bok: länkar för att ladda ner boken London längst ner på sidan

Länkar för att ladda ner boken London den Gunnar Pettersson

Sammanfattning av e-boken London den Gunnar Pettersson

“Helt fantastisk – personligt, roligt och kunnigt skriven.” Expressen

“Fylld av information och betraktelser i en skön blandning.” Mitt i Söderort

“Originell… Det är ett våghalsigt och självständigt försök att summera alla kunskaper om staden där författaren har bott sedan 1972 … Pettersson skriver med polemiskt driv och personlig sakkunskap. Jag längtar omedelbart dit igen.” Dagens Nyheter

Du har säkert varit i London fler gånger än du kan räkna. Du kanske till och med har jobbat där ett par år, bott i Hampstead en sväng och blivit stammis på den där mysiga italienska restaurangen. Du kanske talar en passabel mockney, till och med. Men hur mycket vet du egentligen om London? Antagligen mindre än du tror. Här får du lära dig allt du behöver: hur mycket cricketplanen på Lord s lutar. Varför södra London har så dåligt rykte. Hur och var man bäst gör entré i staden.

Gunnar Pettersson är författare, journalist och översättare. Han har skrivit både prosa, radiodramatik och essäistik. Hans senaste bok är Mannen som kom tillbaka från de döda, om skandalförfattaren Gustaf Ericsson (2000).

“Gunnar Pettersson, som bott i London i drygt fyrtio år, traskar obekymrat genom sin stad, stadsdel för stadsdel, på sina villkor, och redogör med stor berättarlusta och kunnighet för det som tycks väcka hans tankar för stunden. Man märker knappt hur djupt han borrar i ämnena eftersom han låter dem förgrena sig åt alla håll i lösa associationsbanor. Hela tiden rinner det fakta, anekdoter, historiska tillbakablickar och samtida skildringar ur honom, varvat med hans eget förhållande till staden. Det är lika mycket essä och kulturhistoria som stadsskildring och självbiografi. Hur många gånger har man inte tvingats lyssna till Londonresenärer som slagit varandra i huvudet med adresser till barer och affärer som vore det en Monty Python-sketch? Nu kan jag i stället kontra med till exempel varför te smakar annorlunda i London, hur stadens vattenförsörjning är planerad, att bengali är det vanligaste språket efter engelska, att Culex pipiens molestus är tunnelbanans egen myggart och för hur det lokala politiska systemet är uppbyggt, varför bostadsmarknaden ser ut som den gör, osv. Var för sig skärvor. Tillsammans grunden till en stad. Efter att ha tillbringat två vårveckor i London kan jag inte säga mig ha haft någon större praktisk nytta av Petterssons bok. Däremot har den gett mig ovärderliga kunskaper om vilket slags stad jag besökt. Jag har inte känt mig som en främling. Boken har gjort staden till min på ett helt annat sätt än vad adressen till bästa brunchen i Shoreditch gör. Pettersson har skrivit precis den typen av bok som gör att man undviker det värsta man kan råka ut för som turist: att känna sig som en turist.” Torbjörn Flygt, Sydsvenska Dagbladet

London är inte en stad utan många. Det kan man i och för sig säga om alla större städer, men det är särskilt sant om London, som består av en mängd små byar och tätorter som genom århundrandena har vuxit ihop till en metropol.

London är också en världsstad. Storbritanniens koloniala epok gjorde London till huvudstad inte bara i en nation utan ett imperium, vilket naturligtvis satt sin prägel på mat, musik och språk, långt efter att imperiet blivit historia.

London är en svensk stad. Statistiken är osäker, men det bor lika många svenskar i London som i en medelstor svensk stad. Östgötska, skånska, stockholmska och pitemål blandas med vietnamesiska, mandarin och swahili i den hälsovådliga tunnelbanan.

London är politik, mat, ovanliga och vanliga sporter, en stad som konstigt nog har ganska dålig musiksmak, en stad som från att ha varit det oätligas metropol i världen blivit ett gastronomiskt centrum.

London – en berättelse om en stad är en medryckande blandning av självbiografi och reseskildring, skriven av en bofast sedan snart femtio år, en författare som genom sin nyfikenhet lyckas befinna sig både på utsidan och insidan på en gång.

Gunnar Pettersson, född och uppvuxen i Göteborg, är författare, journalist och översättare. Han har skrivit romaner, essäer och radiopjäser. Hans senaste bok är Mannen som kom tillbaka från de döda, om skandalförfattaren Gustaf Ericsson (2000).

Ladda ner London en ebok i pdf-format, epub, mobi. Den genomsnittliga kostnaden för en ebok London är 129 kr. Här kan du ladda ner boken gratis pdf, epub och mobi. Använd följande länkar för att ladda ner London en ebok i pdf-, epub- och mobi-format.

London pdf, epub, mobi – en av de bästa böckerna på svenska. Vår webbplats innehåller de mest intressanta böcker som du kan ladda ner i pdf-, epub- och mobi-format. Du kan hitta listan över webbplatser ovan för att lära dig mer om boken London.

London (e-bok) av Gunnar Pettersson!—REGISTRERA DIG—!

Populära sökningar: London pdf, ladda ner London pdf, ladda ner en London ebok pdf, London bok i pdf-format, gratis London bok att ladda ner, fri London bok i pdf-format, London boken kan läsas online, var kan jag ladda ner boken London pdf? Hur laddar jag ner en London bok i PDF-format? Var kan jag ladda ner London gratis? Hur laddar jag ner en London bok gratis? ladda ner London epub, ladda ner en London ebok epub, London bok i epub-format, fri London bok i pdf-format, var kan jag ladda ner boken London epub? Hur laddar jag ner en London bok i epub-format? London mobi, ladda ner London mobi, ladda ner en London ebok mobi, London bok i mobi-format, gratis London bok i mobi-format, var kan jag ladda ner boken London mobi? Hur laddar jag ner en London bok i mobilformat? Var att ladda ner London den Gunnar Pettersson fri? Hur man laddar ner en London den Gunnar Pettersson ebok gratis?

Leave a Reply