Medan jag var ung ladda ner bok

Medan jag var ung (e-bok) av Yvonne Hirdman

Medan jag var ung ladda ner en bok pdf, epub, mobi

Bokinformation Medan jag var ung den Yvonne Hirdman

  • Bokens titel: Yvonne Hirdman
  • Bokförfattare: Yvonne Hirdman
  • Bokspråk: Svenska
  • Bokens publiceringsdatum: 11 februari 2015
  • Genre böcker: Biografier & Memoarer
  • ISBN: 9789174415179
  • Tillgängliga filer: medan-jag-var-ung_yvonne-hirdman.pdf, medan-jag-var-ung_yvonne-hirdman.epub, medan-jag-var-ung_yvonne-hirdman.mobi
  • Villkor för nedladdning av denna bok: Gratis ebok
  • Hur man laddar ner en bok: länkar för att ladda ner boken Medan jag var ung längst ner på sidan

Länkar för att ladda ner boken Medan jag var ung den Yvonne Hirdman

Sammanfattning av e-boken Medan jag var ung den Yvonne Hirdman

Det är som att infria ett löfte till det unga jaget: att skriva den här boken. Boken om mig själv. En ego-historia tänker jag. Inte memoarer. Historia med egot i centrum men också världen som egot bor i, påverkas av, slåss emot. Ett Sverige från 40-tal till 90-tal, ett Sverige där kvinnors liv förändras från ett slags påbjuden husmoderlighet till allt större frihet och allt större ja, vad? Både rädsla och nänujävlarskanifåsepåfan.

Jag är född 1943 mitt under kriget, av en utländsk mamma som flytt nazism och kommunism och en supersvensk pappa med rationalism och perfektionism som ledord. Jag var usel i skolan. Jag fick barn innan det fanns p-piller eller fri abort. Jag ramlade motvilligt in i den helmanliga akademiska världen och blev mot alla odds professor.

Ack, mitt livs teman tar form där jag lägger mitt liv tillrätta: längtan efter kärlek (och sex), längtan efter att erkännas som en riktig människa, längtan efter att skriva.

Och det blev ju bra. Ett slags happy ending än så länge.

Medan jag var ung är Yvonne Hirdmans självbiografi. Det ä en rapp och humoristisk skildring av en person som ofta står mitt i striden, inte skyr konflikter och nästan alltid befinn sig i händelsernas centrum. Historien om ett spännande liv fyllt av kamp för kvinnans rättigheter.

Yvonne Hirdman var tidigare professor i kvinnohistoria vid Göteborgs universitet och därefter professor i genushistoria vid Stockholms universitet. Nu är hon verksam på samtidshistoriska institutet vid Södertörns högskola och vid Stockholms universitet. Hon har i många år forskat om välfärdsstat och genusordning. År 2005 tilldelades hon Svenska Akademiens Kellgrenpris.

Våren 2015 är Yvonne Hirdman aktuell med självbiografin Medan jag var ung. Tidigare har hon skrivit bland annat Den socialistiska hemmafrun och andra kvinnohistorier (1992), Med kluven tunga. LO och genusordningen (1998), Att lägga livet till rätta (2000) och Genus. Om det stabilas föränderliga former (2001). År 2006 utkom hennes mycket rosade Det tänkande hjärtat. Boken om Alva Myrdal. Året därefter kom Gösta och genusordningen. I januari 2010 utkom Yvonne Hirdmans biografi över sin mamma och dennas fascinerande liv, Den röda grevinnan, som även finns som CD-bok.

Yvonne Hirdman tilldelades Augustpriset 2010 för Den röda grevinnan, i kategorin årets svenska fackbok.

Ladda ner Medan jag var ung en ebok i pdf-format, epub, mobi. Den genomsnittliga kostnaden för en ebok Medan jag var ung är 35 kr. Här kan du ladda ner boken gratis pdf, epub och mobi. Använd följande länkar för att ladda ner Medan jag var ung en ebok i pdf-, epub- och mobi-format.

Medan jag var ung pdf, epub, mobi – en av de bästa böckerna på svenska. Vår webbplats innehåller de mest intressanta böcker som du kan ladda ner i pdf-, epub- och mobi-format. Du kan hitta listan över webbplatser ovan för att lära dig mer om boken Medan jag var ung.

Medan jag var ung (e-bok) av Yvonne Hirdman!—REGISTRERA DIG—!

Populära sökningar: Medan jag var ung pdf, ladda ner Medan jag var ung pdf, ladda ner en Medan jag var ung ebok pdf, Medan jag var ung bok i pdf-format, gratis Medan jag var ung bok att ladda ner, fri Medan jag var ung bok i pdf-format, Medan jag var ung boken kan läsas online, var kan jag ladda ner boken Medan jag var ung pdf? Hur laddar jag ner en Medan jag var ung bok i PDF-format? Var kan jag ladda ner Medan jag var ung gratis? Hur laddar jag ner en Medan jag var ung bok gratis? ladda ner Medan jag var ung epub, ladda ner en Medan jag var ung ebok epub, Medan jag var ung bok i epub-format, fri Medan jag var ung bok i pdf-format, var kan jag ladda ner boken Medan jag var ung epub? Hur laddar jag ner en Medan jag var ung bok i epub-format? Medan jag var ung mobi, ladda ner Medan jag var ung mobi, ladda ner en Medan jag var ung ebok mobi, Medan jag var ung bok i mobi-format, gratis Medan jag var ung bok i mobi-format, var kan jag ladda ner boken Medan jag var ung mobi? Hur laddar jag ner en Medan jag var ung bok i mobilformat? Var att ladda ner Medan jag var ung den Yvonne Hirdman fri? Hur man laddar ner en Medan jag var ung den Yvonne Hirdman ebok gratis?

Leave a Reply