Middag med Jesus ladda ner epub-bok

Middag med Jesus (e-bok) av Rickard Cruz

Middag med Jesus ladda ner en bok pdf, epub, mobi

Bokinformation Middag med Jesus den Rickard Cruz

  • Bokens titel: Rickard Cruz
  • Bokförfattare: Rickard Cruz
  • Bokspråk: Svenska
  • Bokens publiceringsdatum: 28 april 2015
  • Genre böcker: Filosofi Och Religion
  • ISBN: 9789186683689
  • Tillgängliga filer: middag-med-jesus_rickard-cruz.pdf, middag-med-jesus_rickard-cruz.epub, middag-med-jesus_rickard-cruz.mobi
  • Villkor för nedladdning av denna bok: Gratis ebok
  • Hur man laddar ner en bok: länkar för att ladda ner boken Middag med Jesus längst ner på sidan

Länkar för att ladda ner boken Middag med Jesus den Rickard Cruz

Sammanfattning av e-boken Middag med Jesus den Rickard Cruz

Det finns en växande medvetenhet bland många kristna om att nattvarden, som den utförs i de flesta kyrkor, har väldigt små likheter med den måltid som lärjungar till Jesus delade under det första århundradet. Från början firades Herrens måltid runt matbord, med riktig mat, i vanliga hem, när lärjungar till Jesus kom samman för att fira sin Herre. I den här boken förklarar Rickard Cruz vad Bibeln faktiskt säger om Herrens måltid, hur kyrkan gick från matbord till altare och hur vi idag har möjlighet att återfinna våra rötter.

När Jesus delade bröd och vin med sina lärjungar skapade han inte en ny religiös ritual. Han tog något som var oerhört naturligt och vardagligt för både judar och greker och gav det en helt ny innebörd. För i princip alla människor vid den tiden var det en självklar del av livet att äta tillsammans vid dagens slut och i samband med den måltiden dela bröd och vin med varandra. Att bryta bröd och dela en bägare var synonymt med att dela en gemenskapsmåltid. Jesus startar alltså inte något helt nytt, natten då han blev förråd, utan tog människors befintliga middagar, och gav dem ett helt nytt innehåll.
Ur Middag med Jesus (s. 29)

Hur vi ser på och firar Herrens måltid är inte på något sätt en isolerad fråga. Herrens måltid hör samman med många andra ämnen som Bibeln talar om såsom: församlingssyn, världsbild, lärjungaskap och ledarskap. I Middag med Jesus utmanas vi att skala av de lager av tradition som kyrkan har utvecklat under många århundraden, för att hitta tillbaka till den utmanande enkelheten i efterföljelsen av Jesus.

I urkyrkan samlades man runt matbordet, i den katolska kyrkan kring altaret och i den protestantiska kyrkan kring talarstolen. Är det kanske dags för förändring? Är det kanske dags att församlingen återupptäcker sina rötter?
Ur Middag med Jesus (s. 41)

Om boken:
“Boken spränger fördomar och slår hål på missupp­fattningar om nattvardsmåltid och församlingsliv. Det är mer än en återberättelse om Jesu måltid och en skildring av hur de första lärjungarna träffades som församling. Rickard Cruz skriver med både passion och skicklighet. Trogen de bibliska sanningarna och historien avslöjar Rickard vad Jesus menade vid den sista måltiden, hur apostlarna förstod Jesus i samband med församlingen och vad apostlarna praktiserade och överförde till de första lärjungarna – och är inte alls det som praktiseras i de flesta sammanhang idag!”Charles Kridiotis, simplechurch.se, Stockholm  
(ur förordet)

“Denna bok täcker på ett mycket förtjänstfullt sätt in en fräsch och utmanande nattvardsteologi med en medveten fokusering på Jesus Kristus som Frälsare och Herre. Inom många kyrkor i Sverige finns idag ett växande intresse för husförsamlingar som uttryck för kristet liv. Rickard Cruz bok handlar om detta intresse för en församlingsform som placerar troslivet inom vardagens rammedveten fokusering på Jesus Kristus som Frälsare och Herre. För den nivå som Rickard valt är ”Middag med Jesus” ett verk som får mina tydliga rekommendationer till att spridas till teologiskt intresserade och användas med frimodighet av Jesuslärjungar.”Per-Axel Sverker, teol dr, Örebro (ur förordet)

Rickard Cruz bor i Helsingborg tillsammans med sin fru Jessica och deras barn. Rickard är församlingsgrundare och teamledare i Helsingborgs husförsamlingsnätverk, förkunnare och bloggare. (www.rickardcruz.se).

Ladda ner Middag med Jesus en ebok i pdf-format, epub, mobi. Den genomsnittliga kostnaden för en ebok Middag med Jesus är 125 kr. Här kan du ladda ner boken gratis pdf, epub och mobi. Använd följande länkar för att ladda ner Middag med Jesus en ebok i pdf-, epub- och mobi-format.

Middag med Jesus pdf, epub, mobi – en av de bästa böckerna på svenska. Vår webbplats innehåller de mest intressanta böcker som du kan ladda ner i pdf-, epub- och mobi-format. Du kan hitta listan över webbplatser ovan för att lära dig mer om boken Middag med Jesus.

Middag med Jesus (e-bok) av Rickard Cruz!—REGISTRERA DIG—!

Populära sökningar: Middag med Jesus pdf, ladda ner Middag med Jesus pdf, ladda ner en Middag med Jesus ebok pdf, Middag med Jesus bok i pdf-format, gratis Middag med Jesus bok att ladda ner, fri Middag med Jesus bok i pdf-format, Middag med Jesus boken kan läsas online, var kan jag ladda ner boken Middag med Jesus pdf? Hur laddar jag ner en Middag med Jesus bok i PDF-format? Var kan jag ladda ner Middag med Jesus gratis? Hur laddar jag ner en Middag med Jesus bok gratis? ladda ner Middag med Jesus epub, ladda ner en Middag med Jesus ebok epub, Middag med Jesus bok i epub-format, fri Middag med Jesus bok i pdf-format, var kan jag ladda ner boken Middag med Jesus epub? Hur laddar jag ner en Middag med Jesus bok i epub-format? Middag med Jesus mobi, ladda ner Middag med Jesus mobi, ladda ner en Middag med Jesus ebok mobi, Middag med Jesus bok i mobi-format, gratis Middag med Jesus bok i mobi-format, var kan jag ladda ner boken Middag med Jesus mobi? Hur laddar jag ner en Middag med Jesus bok i mobilformat? Var att ladda ner Middag med Jesus den Rickard Cruz fri? Hur man laddar ner en Middag med Jesus den Rickard Cruz ebok gratis?

Leave a Reply