Min bror ladda ner bok mobi

Min bror (e-bok) av Jamaica Kincaid

Min bror ladda ner en bok pdf, epub, mobi

Bokinformation Min bror den Jamaica Kincaid

  • Bokens titel: Jamaica Kincaid
  • Bokförfattare: Jamaica Kincaid
  • Bokspråk: Svenska
  • Bokens publiceringsdatum: 13 september 2018
  • Genre böcker: Romaner
  • ISBN: 9789188253446
  • Tillgängliga filer: min-bror_jamaica-kincaid.pdf, min-bror_jamaica-kincaid.epub, min-bror_jamaica-kincaid.mobi
  • Villkor för nedladdning av denna bok: Gratis ebok
  • Hur man laddar ner en bok: länkar för att ladda ner boken Min bror längst ner på sidan

Länkar för att ladda ner boken Min bror den Jamaica Kincaid

Sammanfattning av e-boken Min bror den Jamaica Kincaid

Jamaica Kincaids bror Devon dog i aids trettiotre år gammal. När han insjuknade återupptog Kincaid kontakten med honom efter att de tillbringat trettio år i olika länder, men först efter hans död fick hon veta vem han verkligen var.

Kincaids finstämda och uppriktiga skildring av broderns död och döende är lika mycket en berättelse om henne själv och om deras ­gemensamma familjs liv på den karibiska ön Antigua — en familj som alltid kretsat kring den egenmäktiga och ­oberäkneliga moders­figuren.

Jamaica Kincaid föddes 1949 på Antigua som Elaine Potter Richardson. Sedan hon som 16-åring lämnade ön för att arbeta som au pair i New York har hon varit bosatt i USA, där hon idag vid sidan av skrivandet arbetar som professor på Harvard. Min bror kom ut 1997 och var då finalist i National Book Awards i USA.

Översättning: Niclas Nilsson

Sagt om Min bror:
»Den här rika, komplexa boken är en memoar skriven av en landsflykting som aldrig förmått glömma varifrån hon kom.«

New York Times Book Review

»Kontrollerad och oförskräckt perfektion.«
Washington Post

Sagt om Jamaica Kincaid:
»Hon är alldeles storslaget bra.«

Kristofer Folkhammar, Aftonbladet

»En av världslitteraturens mest omtyckta författare, helt underbar att läsa.«
Per Wirtén, Sydsvenskan

»Jamaica Kincaid är en författare som jag önskar att alla skulle läsa.«
Ulla Strängberg, Sveriges Radio

Jamaica Kincaid föddes 1949 som Elaine Potter Richardson och växte upp med sin mor och styvfar under fattiga förhållanden på den karibiska ön Antigua. Hennes uppväxt och skolgång präglades av att Antigua då fortfarande var en brittisk koloni, vilket hon också kritiskt beskrivit i många av sina böcker. Därefter ter sig hennes liv smått otroligt: som sextonåring skickas hon av sin mor till New York för att jobba som au pair, tio år senare rör hon sig i hippa kretsar på Manhattan som fast anställd skribent på The New Yorker, ytterligare tio år senare är hon hyllad författare världen över. Debuten På flodens botten gavs ut 1983, och sedan dess har hon givit ut över tio böcker i olika genrer. Namnet Jamaica Kincaid tog hon för att hon inte ville att modern skulle få reda på att hon skrev om henne.

Kincaid är en författare med ett helt eget uttryck. Hon kombinerar ett lyriskt och bildrikt språk med egna erfarenheter och en uppriktighet som ibland har uppfattats som argsint, något hon i en intervju har avfärdat: »Folk säger att jag är arg bara för att jag är svart och att jag är kvinna. De säger alltid det om svarta: De där arga svarta människorna. Och varför? Ni är rädda att det kanske finns grund för deras ilska. Den kanske är motiverad.«

Se Nu Då är Jamaica Kincaids första roman på över tio år. I dag delar hon sin tid mellan huset i Vermont och professorstjänsten i Kalifornien.

Ladda ner Min bror en ebok i pdf-format, epub, mobi. Den genomsnittliga kostnaden för en ebok Min bror är 125 kr. Här kan du ladda ner boken gratis pdf, epub och mobi. Använd följande länkar för att ladda ner Min bror en ebok i pdf-, epub- och mobi-format.

Min bror pdf, epub, mobi – en av de bästa böckerna på svenska. Vår webbplats innehåller de mest intressanta böcker som du kan ladda ner i pdf-, epub- och mobi-format. Du kan hitta listan över webbplatser ovan för att lära dig mer om boken Min bror.

Min bror (e-bok) av Jamaica Kincaid!—REGISTRERA DIG—!

Populära sökningar: Min bror pdf, ladda ner Min bror pdf, ladda ner en Min bror ebok pdf, Min bror bok i pdf-format, gratis Min bror bok att ladda ner, fri Min bror bok i pdf-format, Min bror boken kan läsas online, var kan jag ladda ner boken Min bror pdf? Hur laddar jag ner en Min bror bok i PDF-format? Var kan jag ladda ner Min bror gratis? Hur laddar jag ner en Min bror bok gratis? ladda ner Min bror epub, ladda ner en Min bror ebok epub, Min bror bok i epub-format, fri Min bror bok i pdf-format, var kan jag ladda ner boken Min bror epub? Hur laddar jag ner en Min bror bok i epub-format? Min bror mobi, ladda ner Min bror mobi, ladda ner en Min bror ebok mobi, Min bror bok i mobi-format, gratis Min bror bok i mobi-format, var kan jag ladda ner boken Min bror mobi? Hur laddar jag ner en Min bror bok i mobilformat? Var att ladda ner Min bror den Jamaica Kincaid fri? Hur man laddar ner en Min bror den Jamaica Kincaid ebok gratis?

Leave a Reply