Minnen ladda ner ebok

Minnen (ljudbok) av Torgny Lindgren

Minnen ladda ner en bok pdf, epub, mobi

Bokinformation Minnen den Torgny Lindgren

  • Bokens titel: Torgny Lindgren
  • Bokförfattare: Torgny Lindgren
  • Bokspråk: Svenska
  • Bokens publiceringsdatum: 21 oktober 2010
  • Genre böcker: Litteraturvetenskap
  • ISBN: 9789113033358
  • Tillgängliga filer: minnen_torgny-lindgren-2.pdf, minnen_torgny-lindgren-2.epub, minnen_torgny-lindgren-2.mobi
  • Villkor för nedladdning av denna bok: Gratis ebok
  • Hur man laddar ner en bok: länkar för att ladda ner boken Minnen längst ner på sidan

Länkar för att ladda ner boken Minnen den Torgny Lindgren

Sammanfattning av e-boken Minnen den Torgny Lindgren

Torgny Lindgren skriver sina minnen, som tillsammans bildar en berättelse. Vad som är sant och har hänt på riktigt kommer läsaren troligen aldrig att få veta. Och det är inte heller poängen. Minnet är som vi vet en högst otillförlitlig källa.

“Du borde skriva dina Minnen, sade förläggaren.
Det kan jag inte, sade jag. Jag har inga minnen.
Vilken av mina sex förläggare det var, minns jag inte. Förmodligen alla sex fast vid olika tidpunkter. Bokförläggare är förbrukningsartiklar. De har alla samma sorts önskningar.
Alla människor har minnen, sade förläggaren och log mot mig, han eller hon trodde att jag ville göra mig märkvärdig genom att hävda att jag saknade minnen.
Jag inbillar mig inte att jag minns någonting, sade jag. Snart ett halvt sekel har jag försörjt mig på mina inbillningar. De har varit mycket omfattande. Att nu börja kalla dem minnen vore pinsamt.
Författares Minnen är ganska efterfrågade, sade förläggaren och tecknade med pekfingret i luften försäljningsavdelningens grafiska översikt. Jag skulle kunna visa dig försäljningssiffrorna.
Du vet mycket väl, påpekade jag, att jag inte förstår siffror. Jag minns dem inte. Om jag kunnat minnas siffror hade jag inte blivit författare.
Jag förstår din tanke, sade förläggaren. Dagarna och åren flimrar bara förbi.
Vi kan inte hålla någonting kvar. Men djupast inne i oss finns ändå alltsammans lagrat.
Bortom vattnet nedanför förlagets fönster glänste Stockholms förnämsta byggnader i middagssolen. I alla de där ståtliga husen hade jag vid skilda tillfällen varit gäst. När och varför minns jag inte.
Javisst, sade jag, allting lagras och komposteras inne i oss, på vilka ställen i kroppen vet jag inte. Men minnen är det inte.

Har du aldrig skrivit dagbok? undrade förläggaren.
Hela mitt liv, sade jag. Temperatur och molnighet morgon och kväll. Människors namn, de flesta är döda. Jag säger ofta: Vart tog han vägen? och någon annan säger: Han dog ju för flera år sedan på ett vårdhem i Örebro. Järnvägsstationer, flygplatser. Bilar som jag köpt och sålt. Gatuadresser i Wien och München och Paris och Berlin. Förstoppningar och diarréer. Nätter utan sömn.
Nå, där ser du!
Nej, sade jag. Där finns inga minnen.”

Ladda ner Minnen en ebok i pdf-format, epub, mobi. Den genomsnittliga kostnaden för en ebok Minnen är 145 kr. Här kan du ladda ner boken gratis pdf, epub och mobi. Använd följande länkar för att ladda ner Minnen en ebok i pdf-, epub- och mobi-format.

Minnen pdf, epub, mobi – en av de bästa böckerna på svenska. Vår webbplats innehåller de mest intressanta böcker som du kan ladda ner i pdf-, epub- och mobi-format. Du kan hitta listan över webbplatser ovan för att lära dig mer om boken Minnen.

Minnen (ljudbok) av Torgny Lindgren!—REGISTRERA DIG—!

Populära sökningar: Minnen pdf, ladda ner Minnen pdf, ladda ner en Minnen ebok pdf, Minnen bok i pdf-format, gratis Minnen bok att ladda ner, fri Minnen bok i pdf-format, Minnen boken kan läsas online, var kan jag ladda ner boken Minnen pdf? Hur laddar jag ner en Minnen bok i PDF-format? Var kan jag ladda ner Minnen gratis? Hur laddar jag ner en Minnen bok gratis? ladda ner Minnen epub, ladda ner en Minnen ebok epub, Minnen bok i epub-format, fri Minnen bok i pdf-format, var kan jag ladda ner boken Minnen epub? Hur laddar jag ner en Minnen bok i epub-format? Minnen mobi, ladda ner Minnen mobi, ladda ner en Minnen ebok mobi, Minnen bok i mobi-format, gratis Minnen bok i mobi-format, var kan jag ladda ner boken Minnen mobi? Hur laddar jag ner en Minnen bok i mobilformat? Var att ladda ner Minnen den Torgny Lindgren fri? Hur man laddar ner en Minnen den Torgny Lindgren ebok gratis?

Leave a Reply