Morfin och andra noveller gratis ebok epub

Morfin och andra noveller (e-bok) av Michail Bu

Morfin och andra noveller ladda ner en bok pdf, epub, mobi

Bokinformation Morfin och andra noveller den Michail Bulgakov

  • Bokens titel: Michail Bulgakov
  • Bokförfattare: Michail Bulgakov
  • Bokspråk: Svenska
  • Bokens publiceringsdatum: 21 oktober 2018
  • Genre böcker: Romaner
  • ISBN: 9789176454329
  • Tillgängliga filer: morfin-och-andra-noveller_michail-bulgakov-2.pdf, morfin-och-andra-noveller_michail-bulgakov-2.epub, morfin-och-andra-noveller_michail-bulgakov-2.mobi
  • Villkor för nedladdning av denna bok: Gratis ebok
  • Hur man laddar ner en bok: länkar för att ladda ner boken Morfin och andra noveller längst ner på sidan

Länkar för att ladda ner boken Morfin och andra noveller den Michail Bulgakov

Sammanfattning av e-boken Morfin och andra noveller den Michail Bulgakov

Michail Bulgakovs noveller från sin tid som ung läkare på landsbygden har alla en självbiografisk utgångspunkt. Även novellen »Morfin«, med sina hjärtslitande detaljerade beskrivningar av en läkares morfinmissbruk. Utanför huvudpersonens hopplösa, insnöade tillvaro pågår den ryska revolutionen.
Redan i dessa noveller finns också den gogolska fantasin och den mästerliga egenart som skulle göra Bulgakov världsberömd i och med den postuma romanen Mästaren & Margarita. I de långa novellerna »De ödesdigra äggen« och »En hunds hjärta« utforskas – med all säkerhet på grund av den stalinistiska censuren – den allegorisk-fantastiska stilart som skulle göra Michail Bulgakov till den en av de största författarna i den ryska 1900-talslitteraturen.
I översättning och med ett nyskrivet förord av Lars Erik Blomqvist.

MICHAIL BULGAKOV [1891-1940] var en rysk författare, dramatiker och läkare, född i den ukrainska staden Kiev. Hans mest berömda verk är den postuma romanen Mästaren & Margarita och Det vita gardet [1925], en unik skildring av ett skede i den ryska revolutionens efterspel. Som många klassiskt skolade ryska författare var Bulgakov också en mästare i novellgenren. Bulgakovs »läkarnoveller« gavs på ryska ut i bokform postumt, som En ung läkares anteckningar. Denna utgåva innehåller även de mästerliga satiriska tjugotalsnovellerna »De ödesdigra äggen« och »En hunds hjärta«, samt »En psalm«, som aldrig tidigare utgivits i bokform på svenska.

»Det fanns fantastiska författare under Stalin-eran. Och kanske var Michail Bulgakov den största av dem.« Doris Lessing

Ladda ner Morfin och andra noveller en ebok i pdf-format, epub, mobi. Den genomsnittliga kostnaden för en ebok Morfin och andra noveller är 119 kr. Här kan du ladda ner boken gratis pdf, epub och mobi. Använd följande länkar för att ladda ner Morfin och andra noveller en ebok i pdf-, epub- och mobi-format.

Morfin och andra noveller pdf, epub, mobi – en av de bästa böckerna på svenska. Vår webbplats innehåller de mest intressanta böcker som du kan ladda ner i pdf-, epub- och mobi-format. Du kan hitta listan över webbplatser ovan för att lära dig mer om boken Morfin och andra noveller.

Morfin och andra noveller (e-bok) av Michail Bu!—REGISTRERA DIG—!

Populära sökningar: Morfin och andra noveller pdf, ladda ner Morfin och andra noveller pdf, ladda ner en Morfin och andra noveller ebok pdf, Morfin och andra noveller bok i pdf-format, gratis Morfin och andra noveller bok att ladda ner, fri Morfin och andra noveller bok i pdf-format, Morfin och andra noveller boken kan läsas online, var kan jag ladda ner boken Morfin och andra noveller pdf? Hur laddar jag ner en Morfin och andra noveller bok i PDF-format? Var kan jag ladda ner Morfin och andra noveller gratis? Hur laddar jag ner en Morfin och andra noveller bok gratis? ladda ner Morfin och andra noveller epub, ladda ner en Morfin och andra noveller ebok epub, Morfin och andra noveller bok i epub-format, fri Morfin och andra noveller bok i pdf-format, var kan jag ladda ner boken Morfin och andra noveller epub? Hur laddar jag ner en Morfin och andra noveller bok i epub-format? Morfin och andra noveller mobi, ladda ner Morfin och andra noveller mobi, ladda ner en Morfin och andra noveller ebok mobi, Morfin och andra noveller bok i mobi-format, gratis Morfin och andra noveller bok i mobi-format, var kan jag ladda ner boken Morfin och andra noveller mobi? Hur laddar jag ner en Morfin och andra noveller bok i mobilformat? Var att ladda ner Morfin och andra noveller den Michail Bulgakov fri? Hur man laddar ner en Morfin och andra noveller den Michail Bulgakov ebok gratis?

Leave a Reply