Mot Vita havet – Med segelbåt på Dödens kanal gratis ebok online

Mot Vita havet - Med segelbåt på Dödens kanal (

Mot Vita havet – Med segelbåt på Dödens kanal ladda ner en bok pdf, epub, mobi

Bokinformation Mot Vita havet – Med segelbåt på Dödens kanal den Dougald Macfie

  • Bokens titel: Dougald Macfie
  • Bokförfattare: Dougald Macfie
  • Bokspråk: Svenska
  • Bokens publiceringsdatum: 6 mars 2013
  • Genre böcker: Resor & Geografi
  • ISBN: 9789113044880
  • Tillgängliga filer: mot-vita-havet-med-segelbat-pa-dodens-kanal_dougald-macfie.pdf, mot-vita-havet-med-segelbat-pa-dodens-kanal_dougald-macfie.epub, mot-vita-havet-med-segelbat-pa-dodens-kanal_dougald-macfie.mobi
  • Villkor för nedladdning av denna bok: Gratis ebok
  • Hur man laddar ner en bok: länkar för att ladda ner boken Mot Vita havet – Med segelbåt på Dödens kanal längst ner på sidan

Länkar för att ladda ner boken Mot Vita havet – Med segelbåt på Dödens kanal den Dougald Macfie

Sammanfattning av e-boken Mot Vita havet – Med segelbåt på Dödens kanal den Dougald Macfie

En handfull svenska seglare kommer varje år med båt till S:t Petersburg, men inte längre. Ändå är det grannland på andra sidan Östersjön. Stängt under långt Sovjetvälde och delvis förslutet och svårtill­gängligt även i våra dagar. Äventyret kan börja!

Byråkratiska hinder och krav på dyra lotsar gör att väldigt få utländ­ska båtar finner det mödan värt att gå vidare. Men har man väl ordnat allt det där och kommit över tröskeln kan man på floder, sjöar och en beramad kanal ta sig ända upp till Vita havet, en vik av Barents hav. Och därifrån runt Nordkap och hem igen. Norden runt alltså.

Så uppstod tanken att utforska Ryssland bakom S:t Petersburg med båt längs “Stalin-kanalen”, som byggdes av Gulagfångar på rekordtid och stod klar 1933, upp till Vita havet. Med början i S:t Petersburg, längs floden Neva, över Ladoga, via floden Svir till Onega och vidare norrut där den egentliga kanalen med 19 slussar via olika sjöar når vattenleden Vita havet vid staden Belomorsk. Egentliga kanaldelen är 227 km, men hela sträckan i inlandsvatten rör sig om 800 km. (Jämför Göta kanal. som är en del av en 387 km lång vattenväg tvärs över Sverige).

Kanalen är en historia i sig själv. Den trafikeras reguljärt med mindre lastfartyg och erbjuder till priset av tusentals döda straffångar under Stalinregimen en fantastisk genväg mellan ryska östersjöhamnar, Murmansk och Barents hav. Till skillnad från Göta kanal har den alltså fortfarande en kommersiell betydelse.

Äventyret och upptäcktsresan finns på närmare håll om man bara tänker i lite annorlunda banor och studerar kartan.

Ladda ner Mot Vita havet – Med segelbåt på Dödens kanal en ebok i pdf-format, epub, mobi. Den genomsnittliga kostnaden för en ebok Mot Vita havet – Med segelbåt på Dödens kanal är 65 kr. Här kan du ladda ner boken gratis pdf, epub och mobi. Använd följande länkar för att ladda ner Mot Vita havet – Med segelbåt på Dödens kanal en ebok i pdf-, epub- och mobi-format.

Mot Vita havet – Med segelbåt på Dödens kanal pdf, epub, mobi – en av de bästa böckerna på svenska. Vår webbplats innehåller de mest intressanta böcker som du kan ladda ner i pdf-, epub- och mobi-format. Du kan hitta listan över webbplatser ovan för att lära dig mer om boken Mot Vita havet – Med segelbåt på Dödens kanal.

Mot Vita havet - Med segelbåt på Dödens kanal (!—REGISTRERA DIG—!

Populära sökningar: Mot Vita havet – Med segelbåt på Dödens kanal pdf, ladda ner Mot Vita havet – Med segelbåt på Dödens kanal pdf, ladda ner en Mot Vita havet – Med segelbåt på Dödens kanal ebok pdf, Mot Vita havet – Med segelbåt på Dödens kanal bok i pdf-format, gratis Mot Vita havet – Med segelbåt på Dödens kanal bok att ladda ner, fri Mot Vita havet – Med segelbåt på Dödens kanal bok i pdf-format, Mot Vita havet – Med segelbåt på Dödens kanal boken kan läsas online, var kan jag ladda ner boken Mot Vita havet – Med segelbåt på Dödens kanal pdf? Hur laddar jag ner en Mot Vita havet – Med segelbåt på Dödens kanal bok i PDF-format? Var kan jag ladda ner Mot Vita havet – Med segelbåt på Dödens kanal gratis? Hur laddar jag ner en Mot Vita havet – Med segelbåt på Dödens kanal bok gratis? ladda ner Mot Vita havet – Med segelbåt på Dödens kanal epub, ladda ner en Mot Vita havet – Med segelbåt på Dödens kanal ebok epub, Mot Vita havet – Med segelbåt på Dödens kanal bok i epub-format, fri Mot Vita havet – Med segelbåt på Dödens kanal bok i pdf-format, var kan jag ladda ner boken Mot Vita havet – Med segelbåt på Dödens kanal epub? Hur laddar jag ner en Mot Vita havet – Med segelbåt på Dödens kanal bok i epub-format? Mot Vita havet – Med segelbåt på Dödens kanal mobi, ladda ner Mot Vita havet – Med segelbåt på Dödens kanal mobi, ladda ner en Mot Vita havet – Med segelbåt på Dödens kanal ebok mobi, Mot Vita havet – Med segelbåt på Dödens kanal bok i mobi-format, gratis Mot Vita havet – Med segelbåt på Dödens kanal bok i mobi-format, var kan jag ladda ner boken Mot Vita havet – Med segelbåt på Dödens kanal mobi? Hur laddar jag ner en Mot Vita havet – Med segelbåt på Dödens kanal bok i mobilformat? Var att ladda ner Mot Vita havet – Med segelbåt på Dödens kanal den Dougald Macfie fri? Hur man laddar ner en Mot Vita havet – Med segelbåt på Dödens kanal den Dougald Macfie ebok gratis?

Leave a Reply