När jag var liten del 2: Släkten boken epub

När jag var liten del 2: Släkten (e-bok) av Kri

När jag var liten del 2: Släkten ladda ner en bok pdf, epub, mobi

Bokinformation När jag var liten del 2: Släkten den Kristina Hurtig

  • Bokens titel: Kristina Hurtig
  • Bokförfattare: Kristina Hurtig
  • Bokspråk: Svenska
  • Bokens publiceringsdatum: 22 januari 2018
  • Genre böcker: Biografier
  • ISBN: 9789188751751
  • Tillgängliga filer: naer-jag-var-liten-del-2-slaekten_kristina-hurtig-2.pdf, naer-jag-var-liten-del-2-slaekten_kristina-hurtig-2.epub, naer-jag-var-liten-del-2-slaekten_kristina-hurtig-2.mobi
  • Villkor för nedladdning av denna bok: Gratis ebok
  • Hur man laddar ner en bok: länkar för att ladda ner boken När jag var liten del 2: Släkten längst ner på sidan

Länkar för att ladda ner boken När jag var liten del 2: Släkten den Kristina Hurtig

Sammanfattning av e-boken När jag var liten del 2: Släkten den Kristina Hurtig

Det är en rikedom att ha en stor släkt, att veta var man kommer ifrån och vilka som gått före en. Som barn tar man släkten för given. Framför allt är förstås den egna familjen viktig, kanske också far- och morföräldrar och fars och mors syskon och deras barn. Men vilka är alla de där andra? För varje generation försvinner kunskap om släkten som för den äldre generationen varit fullkomligt självklar.

Visst hörde jag talas om mors och fars kusiner, och de hette nog Sigrid allihop tyckte jag. Det blev en enda röra, och jag lyssnade ganska förstrött. Nu när de gamla inte finns kvar att fråga dyker funderingarna upp, och att hitta svaren blir ett detektivarbete med sökande i de databaser som tillhandahåller kyrkoböcker och andra handlingar. Kyrkoböckerna berättar en del om var personerna bodde men bara i undantagsfall om hur de levde och var till sättet. Man skrädde inte orden: “Ej konfirmerad såsom varande idiot” har prästen skrivit om en släkting.

Detta väcker förstås nya frågor. Hur klarade hon sig där på fattigstugan? Hur illa var det med henne? Vem hjälpte henne när hennes mamma dött? Hur skulle man sett på henne idag?

I min bok vill jag i ord och bild dokumentera och rädda den kunskap som finns om släkten på mors och fars sida. Jag följer fyra släkter från 1800-talets mitt fram till idag. Alla fyra släkterna har sina rötter i Skaraborgsmyllan alldeles söder om Vänern. De flesta släktingarna blev hembygden trogna men några fann vägen till storstaden och till och med till det stora landet i väster. Spädbarnsdödligheten var stor, men även den som fått ett mycket kort liv har en plats i min bok och i mitt hjärta, för det känns som om de jag skriver om har blivit mina vänner.

En insikt jag fått är att livet går väldigt fort. Men alla som levat har gjort ett avtryck, har varit viktiga för någon. Alla behövs i livets väv och förtjänar att bli ihågkomna. Här är mitt bidrag till att bevara minnet av alldeles vanliga och alldeles unika personligheter för eftervärlden.

Ladda ner När jag var liten del 2: Släkten en ebok i pdf-format, epub, mobi. Den genomsnittliga kostnaden för en ebok När jag var liten del 2: Släkten är 239 kr. Här kan du ladda ner boken gratis pdf, epub och mobi. Använd följande länkar för att ladda ner När jag var liten del 2: Släkten en ebok i pdf-, epub- och mobi-format.

När jag var liten del 2: Släkten pdf, epub, mobi – en av de bästa böckerna på svenska. Vår webbplats innehåller de mest intressanta böcker som du kan ladda ner i pdf-, epub- och mobi-format. Du kan hitta listan över webbplatser ovan för att lära dig mer om boken När jag var liten del 2: Släkten.

När jag var liten del 2: Släkten (e-bok) av Kri!—REGISTRERA DIG—!

Populära sökningar: När jag var liten del 2: Släkten pdf, ladda ner När jag var liten del 2: Släkten pdf, ladda ner en När jag var liten del 2: Släkten ebok pdf, När jag var liten del 2: Släkten bok i pdf-format, gratis När jag var liten del 2: Släkten bok att ladda ner, fri När jag var liten del 2: Släkten bok i pdf-format, När jag var liten del 2: Släkten boken kan läsas online, var kan jag ladda ner boken När jag var liten del 2: Släkten pdf? Hur laddar jag ner en När jag var liten del 2: Släkten bok i PDF-format? Var kan jag ladda ner När jag var liten del 2: Släkten gratis? Hur laddar jag ner en När jag var liten del 2: Släkten bok gratis? ladda ner När jag var liten del 2: Släkten epub, ladda ner en När jag var liten del 2: Släkten ebok epub, När jag var liten del 2: Släkten bok i epub-format, fri När jag var liten del 2: Släkten bok i pdf-format, var kan jag ladda ner boken När jag var liten del 2: Släkten epub? Hur laddar jag ner en När jag var liten del 2: Släkten bok i epub-format? När jag var liten del 2: Släkten mobi, ladda ner När jag var liten del 2: Släkten mobi, ladda ner en När jag var liten del 2: Släkten ebok mobi, När jag var liten del 2: Släkten bok i mobi-format, gratis När jag var liten del 2: Släkten bok i mobi-format, var kan jag ladda ner boken När jag var liten del 2: Släkten mobi? Hur laddar jag ner en När jag var liten del 2: Släkten bok i mobilformat? Var att ladda ner När jag var liten del 2: Släkten den Kristina Hurtig fri? Hur man laddar ner en När jag var liten del 2: Släkten den Kristina Hurtig ebok gratis?

Leave a Reply