När kastanjer spricker gratis ebok pdf

När kastanjer spricker (e-bok) av Camilla Lager

När kastanjer spricker ladda ner en bok pdf, epub, mobi

Bokinformation När kastanjer spricker den Camilla Lagerqvist

  • Bokens titel: Camilla Lagerqvist
  • Bokförfattare: Camilla Lagerqvist
  • Bokspråk: Svenska
  • Bokens publiceringsdatum: 7 september 2018
  • Genre böcker: 12-15 År
  • ISBN: 9789132207709
  • Tillgängliga filer: naer-kastanjer-spricker_camilla-lagerqvist.pdf, naer-kastanjer-spricker_camilla-lagerqvist.epub, naer-kastanjer-spricker_camilla-lagerqvist.mobi
  • Villkor för nedladdning av denna bok: Gratis ebok
  • Hur man laddar ner en bok: länkar för att ladda ner boken När kastanjer spricker längst ner på sidan

Länkar för att ladda ner boken När kastanjer spricker den Camilla Lagerqvist

Sammanfattning av e-boken När kastanjer spricker den Camilla Lagerqvist

“Det heter Sankt Älmas hem för vanartiga flickor. Jag är en av de vanartiga flickorna, men vem Älma var har jag ingen aning om. Det är ett straff att hamna här eftersom det egentligen är mer ett fängelse än ett hem. Att jag är här beror till stor del på mitt humör. Ibland tror jag att jag föddes arg.”
Femtonåriga Majken har blivit placerad på ett hem för vanartiga flickor. Hon har bott i flera olika fosterhem och nu finns det inte längre någon som vill ta hand om henne. Hon mottas inte direkt med öppna armar på hemmet och inte blir det bättre av de återkommande ångestattackerna och mardrömmarna som hon har. Vad var det egentligen som hände med hennes föräldrar och hur har hon fått det där otäcka ärret på överarmen? Minnena från de första, fyra åren av hennes liv är utsuddade, men kanske finns det något som kan få henne att minnas.

Camilla berättar:
“Idén till När kastanjer spricker fick jag när min pappa pratade om sin tonårstid. Han berättade att han och några kompisar brukade ro ut till en ö där det fanns ett hem för “vanartiga flickor”. De här flickorna hade rykte om sig att vara farliga och spännande. Jag blev intresserad av de här flickorna. Vilka var de, vad hade de egentligen gjort för att hamna på en anstalt? Faktiskt inte så allvarliga saker alls, upptäckte jag när jag började göra research. Det kunde räcka med olydnad i hemmet, att de snattat och/eller ljugit. En del flickor hamnade också på anstalt för att de var sexuellt aktiva eller ansågs som sexuellt avvikande. Fram till 1979 ansågs till exempel homosexualitet som en sjukdom, en mental rubbning. Det gemensamma för flickorna som betraktades som vanartiga var att de ofta hade haft en väldigt svår barndom, inte sällan fattig och med föräldrar som inte klarat av att ta hand om dem. Efter att ha läst om flera olika levnadsöden kan jag bara konstatera att många av de här flickorna var ungefär som dagens tonåringar, men då för sextio-sjuttio år sedan fick det förödande konsekvenser för dem.”

Ladda ner När kastanjer spricker en ebok i pdf-format, epub, mobi. Den genomsnittliga kostnaden för en ebok När kastanjer spricker är 115 kr. Här kan du ladda ner boken gratis pdf, epub och mobi. Använd följande länkar för att ladda ner När kastanjer spricker en ebok i pdf-, epub- och mobi-format.

När kastanjer spricker pdf, epub, mobi – en av de bästa böckerna på svenska. Vår webbplats innehåller de mest intressanta böcker som du kan ladda ner i pdf-, epub- och mobi-format. Du kan hitta listan över webbplatser ovan för att lära dig mer om boken När kastanjer spricker.

När kastanjer spricker (e-bok) av Camilla Lager!—REGISTRERA DIG—!

Populära sökningar: När kastanjer spricker pdf, ladda ner När kastanjer spricker pdf, ladda ner en När kastanjer spricker ebok pdf, När kastanjer spricker bok i pdf-format, gratis När kastanjer spricker bok att ladda ner, fri När kastanjer spricker bok i pdf-format, När kastanjer spricker boken kan läsas online, var kan jag ladda ner boken När kastanjer spricker pdf? Hur laddar jag ner en När kastanjer spricker bok i PDF-format? Var kan jag ladda ner När kastanjer spricker gratis? Hur laddar jag ner en När kastanjer spricker bok gratis? ladda ner När kastanjer spricker epub, ladda ner en När kastanjer spricker ebok epub, När kastanjer spricker bok i epub-format, fri När kastanjer spricker bok i pdf-format, var kan jag ladda ner boken När kastanjer spricker epub? Hur laddar jag ner en När kastanjer spricker bok i epub-format? När kastanjer spricker mobi, ladda ner När kastanjer spricker mobi, ladda ner en När kastanjer spricker ebok mobi, När kastanjer spricker bok i mobi-format, gratis När kastanjer spricker bok i mobi-format, var kan jag ladda ner boken När kastanjer spricker mobi? Hur laddar jag ner en När kastanjer spricker bok i mobilformat? Var att ladda ner När kastanjer spricker den Camilla Lagerqvist fri? Hur man laddar ner en När kastanjer spricker den Camilla Lagerqvist ebok gratis?

Leave a Reply