Natten har tusen ögon bok mobi

Natten har tusen ögon (e-bok) av Cornell Woolri

Natten har tusen ögon ladda ner en bok pdf, epub, mobi

Bokinformation Natten har tusen ögon den Cornell Woolrich

  • Bokens titel: Cornell Woolrich
  • Bokförfattare: Cornell Woolrich
  • Bokspråk: Svenska
  • Bokens publiceringsdatum: 17 oktober 2018
  • Genre böcker: Romaner
  • ISBN: 9789177817741
  • Tillgängliga filer: natten-har-tusen-oegon_cornell-woolrich-2.pdf, natten-har-tusen-oegon_cornell-woolrich-2.epub, natten-har-tusen-oegon_cornell-woolrich-2.mobi
  • Villkor för nedladdning av denna bok: Gratis ebok
  • Hur man laddar ner en bok: länkar för att ladda ner boken Natten har tusen ögon längst ner på sidan

Länkar för att ladda ner boken Natten har tusen ögon den Cornell Woolrich

Sammanfattning av e-boken Natten har tusen ögon den Cornell Woolrich

»Du kan bokstavligen känna ångesten i Woolrich verk.« | James Ellroy

»Cornell Woolrichs romaner definierar själva kärnan av nihilistisk noir.« | The New York Times Book Review

»Cornell Woolrich förtjänar att upptäckas, och återupptäckas, av varje generation.« | Ray Bradbury

I denna ikoniska noir-roman av Cornell Woolrich räddar poliskommissarie Tom Shawn en ung, mycket vacker och mycket rik kvinna vid namn Jean Reid från att begå självmord. Kvinnans förtvivlan grundar sig i att hennes fars död på ett ohyggligt sätt förutspås av en man som utger sig för att vara clairvoyant, en man som står hennes far nära och som hjälpt honom med många stora affärer. Shawn och hans poliskollegor har att undersöka den hemska profetian, samt försöka få den rike affärsmannen att undgå sitt förutspådda öde samma natt.
Cornell Woolrich har kommit att betraktas som lika betydelsefull för den amerikanska hårdkokta traditionen som de betydligt mer kända namnen Raymond Chandler och Dashiell Hammett. Natten har tusen ögon [Night Has a Thousand Eyes, 1945] – om en man plågad av sin förmåga att förutsäga framtiden – hör till de stora amerikanska noir-klassikerna.
Här i svensk översättning av Lisbeth och Louis Renner.

CORNELL WOOLRICH [1903-1968], född i New York, var en av de stora amerikanska thrillerförfattarna. Efter att hans första roman publicerades 1926 flyttade han till Hollywood för att bli manusförfattare. Där utforskade han sin homosexualitet – och gifte sig. Både äktenskapet och manuskarriären blev dock kortvariga. Woolrich återvände till New York, där han bodde med sin mamma i en rad sjaskiga hotellrum, trots att han snart hade gott om pengar. Fram till sin död producerade han en enorm mängd spännings- och skräckhistorier, under en rad pseudonymer. De klassiska filmatiseringarna av Alfred Hitchcock och François Truffaut, och inte minst hans roman Natten har tusen ögon [1945], har fått Woolrich att beskrivas som »1900-talets Edgar Allen Poe« och »noir-genrens fader«.

»Cornell Woolrich, tillsammans med Raymond Chandler, uppfann praktiskt taget noir-genren.« | Newsday

»Inget slår en berättelse om ödesmättad fasa av den suveräne mästaren av spänning, Cornell Woolrich.« | The New York Times Book Review

Ladda ner Natten har tusen ögon en ebok i pdf-format, epub, mobi. Den genomsnittliga kostnaden för en ebok Natten har tusen ögon är 119 kr. Här kan du ladda ner boken gratis pdf, epub och mobi. Använd följande länkar för att ladda ner Natten har tusen ögon en ebok i pdf-, epub- och mobi-format.

Natten har tusen ögon pdf, epub, mobi – en av de bästa böckerna på svenska. Vår webbplats innehåller de mest intressanta böcker som du kan ladda ner i pdf-, epub- och mobi-format. Du kan hitta listan över webbplatser ovan för att lära dig mer om boken Natten har tusen ögon.

Natten har tusen ögon (e-bok) av Cornell Woolri!—REGISTRERA DIG—!

Populära sökningar: Natten har tusen ögon pdf, ladda ner Natten har tusen ögon pdf, ladda ner en Natten har tusen ögon ebok pdf, Natten har tusen ögon bok i pdf-format, gratis Natten har tusen ögon bok att ladda ner, fri Natten har tusen ögon bok i pdf-format, Natten har tusen ögon boken kan läsas online, var kan jag ladda ner boken Natten har tusen ögon pdf? Hur laddar jag ner en Natten har tusen ögon bok i PDF-format? Var kan jag ladda ner Natten har tusen ögon gratis? Hur laddar jag ner en Natten har tusen ögon bok gratis? ladda ner Natten har tusen ögon epub, ladda ner en Natten har tusen ögon ebok epub, Natten har tusen ögon bok i epub-format, fri Natten har tusen ögon bok i pdf-format, var kan jag ladda ner boken Natten har tusen ögon epub? Hur laddar jag ner en Natten har tusen ögon bok i epub-format? Natten har tusen ögon mobi, ladda ner Natten har tusen ögon mobi, ladda ner en Natten har tusen ögon ebok mobi, Natten har tusen ögon bok i mobi-format, gratis Natten har tusen ögon bok i mobi-format, var kan jag ladda ner boken Natten har tusen ögon mobi? Hur laddar jag ner en Natten har tusen ögon bok i mobilformat? Var att ladda ner Natten har tusen ögon den Cornell Woolrich fri? Hur man laddar ner en Natten har tusen ögon den Cornell Woolrich ebok gratis?

Leave a Reply