Rendezvous i svart ebok epub

Rendezvous i svart (e-bok) av Cornell Woolrich

Rendezvous i svart ladda ner en bok pdf, epub, mobi

Bokinformation Rendezvous i svart den Cornell Woolrich

  • Bokens titel: Cornell Woolrich
  • Bokförfattare: Cornell Woolrich
  • Bokspråk: Svenska
  • Bokens publiceringsdatum: 17 oktober 2018
  • Genre böcker: Romaner
  • ISBN: 9789176452288
  • Tillgängliga filer: rendezvous-i-svart_cornell-woolrich-2.pdf, rendezvous-i-svart_cornell-woolrich-2.epub, rendezvous-i-svart_cornell-woolrich-2.mobi
  • Villkor för nedladdning av denna bok: Gratis ebok
  • Hur man laddar ner en bok: länkar för att ladda ner boken Rendezvous i svart längst ner på sidan

Länkar för att ladda ner boken Rendezvous i svart den Cornell Woolrich

Sammanfattning av e-boken Rendezvous i svart den Cornell Woolrich

»Du kan bokstavligen känna ångesten i Woolrich verk.« | James Ellroy

»Cornell Woolrichs romaner definierar själva kärnan av nihilistisk noir.« | The New York Times Book Review

»Cornell Woolrich förtjänar att upptäckas, och återupptäckas, av varje generation.« | Ray Bradbury

Det är den 31 maj, en mild försommarkväll i den amerikanska Mellanvästern, tidigt 1940-tal. Johnny Marr står lutad mot väggen till den drugstore där han stämt träff med Dorothy, sin trolovade och älskade sedan barnsben. Dorothy är sen och Johnny får snart veta varför. Hon är död – dödad av en meningslös spritflaska, kastad från ett lågt passerande flygplan fullt av berusade män: ett jaktlag på väg hem.
Johnnys liv kommer hädanefter att handla om hämnd – ut i varenda cell av hans varelse. Den 31 maj varje år blir högtidsdagen då var och en i jaktsällskapet får besök. Av en som fått sitt liv krossat och som vill gengälda handlingen med så precisa medel som möjligt.
Cornell Woolrich har kommit att betraktas som lika betydelsefull för den amerikanska hårdkokta traditionen som de betydligt mer kända namnen Raymond Chandler och Dashiell Hammett. Rendezvous i svart [Rendezvous in Black, 1948] hör till de stora romanklassikerna i noir-genren.
Här i svensk översättning av Lars Ekegren.

CORNELL WOOLRICH [1903-1968], född i New York, var en av de stora amerikanska thrillerförfattarna. Efter att hans första roman publicerades 1926 flyttade han till Hollywood för att bli manusförfattare. Där utforskade han sin homosexualitet – och gifte sig. Både äktenskapet och manuskarriären blev dock kortvariga. Woolrich återvände till New York, där han bodde med sin mamma i en rad sjaskiga hotellrum, trots att han snart hade gott om pengar. Fram till sin död producerade han en enorm mängd spännings- och skräckhistorier, under en rad pseudonymer. De klassiska filmatiseringarna av Alfred Hitchcock och François Truffaut, och inte minst hans roman Natten har tusen ögon [1945], har fått Woolrich att beskrivas som »1900-talets Edgar Allen Poe« och »noir-genrens fader«.

»Cornell Woolrich var en noir-genrens mästare.« | Wall Street Journal

»Inget slår en berättelse om ödesmättad fasa av den suveräne mästaren av spänning, Cornell Woolrich.« | The New York Times Book Review

Ladda ner Rendezvous i svart en ebok i pdf-format, epub, mobi. Den genomsnittliga kostnaden för en ebok Rendezvous i svart är 119 kr. Här kan du ladda ner boken gratis pdf, epub och mobi. Använd följande länkar för att ladda ner Rendezvous i svart en ebok i pdf-, epub- och mobi-format.

Rendezvous i svart pdf, epub, mobi – en av de bästa böckerna på svenska. Vår webbplats innehåller de mest intressanta böcker som du kan ladda ner i pdf-, epub- och mobi-format. Du kan hitta listan över webbplatser ovan för att lära dig mer om boken Rendezvous i svart.

Rendezvous i svart (e-bok) av Cornell Woolrich!—REGISTRERA DIG—!

Populära sökningar: Rendezvous i svart pdf, ladda ner Rendezvous i svart pdf, ladda ner en Rendezvous i svart ebok pdf, Rendezvous i svart bok i pdf-format, gratis Rendezvous i svart bok att ladda ner, fri Rendezvous i svart bok i pdf-format, Rendezvous i svart boken kan läsas online, var kan jag ladda ner boken Rendezvous i svart pdf? Hur laddar jag ner en Rendezvous i svart bok i PDF-format? Var kan jag ladda ner Rendezvous i svart gratis? Hur laddar jag ner en Rendezvous i svart bok gratis? ladda ner Rendezvous i svart epub, ladda ner en Rendezvous i svart ebok epub, Rendezvous i svart bok i epub-format, fri Rendezvous i svart bok i pdf-format, var kan jag ladda ner boken Rendezvous i svart epub? Hur laddar jag ner en Rendezvous i svart bok i epub-format? Rendezvous i svart mobi, ladda ner Rendezvous i svart mobi, ladda ner en Rendezvous i svart ebok mobi, Rendezvous i svart bok i mobi-format, gratis Rendezvous i svart bok i mobi-format, var kan jag ladda ner boken Rendezvous i svart mobi? Hur laddar jag ner en Rendezvous i svart bok i mobilformat? Var att ladda ner Rendezvous i svart den Cornell Woolrich fri? Hur man laddar ner en Rendezvous i svart den Cornell Woolrich ebok gratis?

Leave a Reply