Ryttarna ladda ner ebok

Ryttarna (e-bok) av Mats Wahl

Ryttarna ladda ner en bok pdf, epub, mobi

Bokinformation Ryttarna den Mats Wahl

  • Bokens titel: Mats Wahl
  • Bokförfattare: Mats Wahl
  • Bokspråk: Svenska
  • Bokens publiceringsdatum: 5 maj 2014
  • Genre böcker: Fantasy
  • ISBN: 9789127140370
  • Tillgängliga filer: ryttarna_mats-wahl-2.pdf, ryttarna_mats-wahl-2.epub, ryttarna_mats-wahl-2.mobi
  • Villkor för nedladdning av denna bok: Gratis ebok
  • Hur man laddar ner en bok: länkar för att ladda ner boken Ryttarna längst ner på sidan

Länkar för att ladda ner boken Ryttarna den Mats Wahl

Sammanfattning av e-boken Ryttarna den Mats Wahl

När Elin låter pilen gå har hon Björn alldeles framför sig. Hans mun står öppen och han vrålar ordlöst och svingar påken. Hon ser rakt in i hans vidöppna ögon och vet att det hon ser är den döendes blick.
Sverige mitt under en framväxande miljökatastrof femtio år fram i tiden – Stockholm och en stor del av sydsverige är obeboeligt. Polis och militär gör vad de kan för att ”uppmuntra” folk att flytta till städerna där de är lättare att kontrollera. En hänsynslös motståndsrörelse får allt fler anhängare, framför allt på landsbygden. Där för en snabbt krympande del av befolkningen kampen för ett fritt liv utanför stadskomplex och regeringskontroll och mot ett allt hårdare klimat med svåra stormar och extrema temperatur-växlingar. De har ingen hjälp att vänta av vare sig polis eller sjukvård, bara av sina närmaste. Samtidigt som de ständigt övervakas av militärhelikoptrar och drönare måste de själva ta sig fram till häst. På stora bildskärmar visas tillrättalagda ”nyheter” och för att få möjlighet att gå i skolan måste eleverna ta lugnande medicin.

Två familjer på landsbygden råkar i fejd. Tonåriga Elin dödar mannen Björn i självförsvar, men lyckas inte rädda sin bror Vagn från att bli tillfångatagen. Elin ger sig av för att förhandla om Vagns liv, väl medveten om att hennes egna handlingar kanske dömer dem båda till döden. Men Björns gård verkar övergiven och när Elin kommer dit överraskas hon av ett regn rött av sand från Sahara. Hon tvingas söka skydd i sina fienders hus men upptäcker snart att hon inte är ensam i huset, någon verkar gömma sig i ett lönnrum i källaren.
Ryttarna är första delen i serien Blodregn, en släktsaga inspirerad av fornnordisk tradition. Med ett karaktäristiskt korthugget språk väver Mats Wahl mästerligt en berättelse om två familjers kamp för överlevnad i en inte helt orealistisk framtid.

Mats Wahl är en av Sveriges främsta författare som skriver för unga. Han är född 1945 i Malmö och uppvuxen på Gotland och i Stockholm. Sedan debuten 1978 har han skrivit ett femtiotal böcker, pjäser och filmmanus. För ungdomsromanen Vinterviken tilldelades han Augustpriset och det prestigefyllda DeutscherJugendliteraturpreis. I sin författargärning och som föredragshållare och lärare har han engagerat sig särskilt för ungdomar i kris.

Ladda ner Ryttarna en ebok i pdf-format, epub, mobi. Den genomsnittliga kostnaden för en ebok Ryttarna är 129 kr. Här kan du ladda ner boken gratis pdf, epub och mobi. Använd följande länkar för att ladda ner Ryttarna en ebok i pdf-, epub- och mobi-format.

Ryttarna pdf, epub, mobi – en av de bästa böckerna på svenska. Vår webbplats innehåller de mest intressanta böcker som du kan ladda ner i pdf-, epub- och mobi-format. Du kan hitta listan över webbplatser ovan för att lära dig mer om boken Ryttarna.

Ryttarna (e-bok) av Mats Wahl!—REGISTRERA DIG—!

Populära sökningar: Ryttarna pdf, ladda ner Ryttarna pdf, ladda ner en Ryttarna ebok pdf, Ryttarna bok i pdf-format, gratis Ryttarna bok att ladda ner, fri Ryttarna bok i pdf-format, Ryttarna boken kan läsas online, var kan jag ladda ner boken Ryttarna pdf? Hur laddar jag ner en Ryttarna bok i PDF-format? Var kan jag ladda ner Ryttarna gratis? Hur laddar jag ner en Ryttarna bok gratis? ladda ner Ryttarna epub, ladda ner en Ryttarna ebok epub, Ryttarna bok i epub-format, fri Ryttarna bok i pdf-format, var kan jag ladda ner boken Ryttarna epub? Hur laddar jag ner en Ryttarna bok i epub-format? Ryttarna mobi, ladda ner Ryttarna mobi, ladda ner en Ryttarna ebok mobi, Ryttarna bok i mobi-format, gratis Ryttarna bok i mobi-format, var kan jag ladda ner boken Ryttarna mobi? Hur laddar jag ner en Ryttarna bok i mobilformat? Var att ladda ner Ryttarna den Mats Wahl fri? Hur man laddar ner en Ryttarna den Mats Wahl ebok gratis?

Leave a Reply