Siseras sista strid gratis bok epub

Siseras sista strid (e-bok) av Ulf Hedman

Siseras sista strid ladda ner en bok pdf, epub, mobi

Bokinformation Siseras sista strid den Ulf Hedman

  • Bokens titel: Ulf Hedman
  • Bokförfattare: Ulf Hedman
  • Bokspråk: Svenska
  • Bokens publiceringsdatum: 13 september 2018
  • Genre böcker: Historia & Arkeologi
  • ISBN: 9789188809643
  • Tillgängliga filer: siseras-sista-strid_ulf-hedman.pdf, siseras-sista-strid_ulf-hedman.epub, siseras-sista-strid_ulf-hedman.mobi
  • Villkor för nedladdning av denna bok: Gratis ebok
  • Hur man laddar ner en bok: länkar för att ladda ner boken Siseras sista strid längst ner på sidan

Länkar för att ladda ner boken Siseras sista strid den Ulf Hedman

Sammanfattning av e-boken Siseras sista strid den Ulf Hedman

En karismatisk och kraftfull härförare, Sisera, som förutom tusentals vältränade soldater och kavalleri även kommenderar 900 järnbeslagna stridsvagnar, ställs mot två kvinnor, Debora och Jael, som ödet fört samman för att stå emot dessa onda styrkor.

Inledningen till en fantasyserie eller film? Nej, berättelsen utspelar sig för 3 000 år sedan och beskrivs i en text som anses vara den äldsta i hela Bibeln.

I Siseras sista strid målar Ulf Hedman upp en bakgrund till de båda kvinnornas kamp mot en till synes oövervinnerlig motståndare. En kamp i det antika Mellanöstern som har återverkningar in i vår egen tid. Boken tar ett brett grepp över vitt skilda ämnen som dåtida krig – och krigföring, problem med så kallad bibelarkeologi, svårigheter med att översätta antika texter, men även exempelvis kvinnors och slavars situation i det dåtida patriarkala samhället.

Arbeten på svenska som ger sig i kast med att även språkkritiskt granska den urtext på hebreiska som vi har att röra oss med är sparsamt förekommande. Siseras sista strid ger ett substantiellt bidrag för att tynga ner en annars ganska lätt vågskål.

Ulf Hedman är journalist och språkvetare med inriktning på semitiska språk. Han har bott och verkat som korrespondent för olika nyhetsbyråer i Mellanöstern under ett flertal år och avslutade den journalistiska karriären som chefredaktör för en landsortstidning i Sverige (Ölandsbladet). Nu tar han åter upp den akademiska tråd han började nysta i för ett antal år sedan med denna populärvetenskapligt skrivna bok som är ämnad för alla med intresse för Mellanösterns antika historia, språk och kultur.

Sagt om Siseras sista strid:
välskrivet och med en effektiv sakprosa – Erik Osvalds (Historiska Media).
mycket välskriven och intressant – Peder Langenskiöld.
en mycket rik och generös text – Göran Dahlberg.
en bok med många kvaliteter – Emiliano Sener.

Ladda ner Siseras sista strid en ebok i pdf-format, epub, mobi. Den genomsnittliga kostnaden för en ebok Siseras sista strid är 115 kr. Här kan du ladda ner boken gratis pdf, epub och mobi. Använd följande länkar för att ladda ner Siseras sista strid en ebok i pdf-, epub- och mobi-format.

Siseras sista strid pdf, epub, mobi – en av de bästa böckerna på svenska. Vår webbplats innehåller de mest intressanta böcker som du kan ladda ner i pdf-, epub- och mobi-format. Du kan hitta listan över webbplatser ovan för att lära dig mer om boken Siseras sista strid.

Siseras sista strid (e-bok) av Ulf Hedman!—REGISTRERA DIG—!

Populära sökningar: Siseras sista strid pdf, ladda ner Siseras sista strid pdf, ladda ner en Siseras sista strid ebok pdf, Siseras sista strid bok i pdf-format, gratis Siseras sista strid bok att ladda ner, fri Siseras sista strid bok i pdf-format, Siseras sista strid boken kan läsas online, var kan jag ladda ner boken Siseras sista strid pdf? Hur laddar jag ner en Siseras sista strid bok i PDF-format? Var kan jag ladda ner Siseras sista strid gratis? Hur laddar jag ner en Siseras sista strid bok gratis? ladda ner Siseras sista strid epub, ladda ner en Siseras sista strid ebok epub, Siseras sista strid bok i epub-format, fri Siseras sista strid bok i pdf-format, var kan jag ladda ner boken Siseras sista strid epub? Hur laddar jag ner en Siseras sista strid bok i epub-format? Siseras sista strid mobi, ladda ner Siseras sista strid mobi, ladda ner en Siseras sista strid ebok mobi, Siseras sista strid bok i mobi-format, gratis Siseras sista strid bok i mobi-format, var kan jag ladda ner boken Siseras sista strid mobi? Hur laddar jag ner en Siseras sista strid bok i mobilformat? Var att ladda ner Siseras sista strid den Ulf Hedman fri? Hur man laddar ner en Siseras sista strid den Ulf Hedman ebok gratis?

Leave a Reply