Staten och folk på väg ladda ner epub-bok

Staten och folk på väg (e-bok) av Anna-Brita Lö

Staten och folk på väg ladda ner en bok pdf, epub, mobi

Bokinformation Staten och folk på väg den Anna-Brita Lövgren

  • Bokens titel: Anna-Brita Lövgren
  • Bokförfattare: Anna-Brita Lövgren
  • Bokspråk: Svenska
  • Bokens publiceringsdatum: 11 december 2018
  • Genre böcker: Historia & Arkeologi
  • ISBN: 9789188661814
  • Tillgängliga filer: staten-och-folk-pa-vaeg_anna-brita-loevgren.pdf, staten-och-folk-pa-vaeg_anna-brita-loevgren.epub, staten-och-folk-pa-vaeg_anna-brita-loevgren.mobi
  • Villkor för nedladdning av denna bok: Gratis ebok
  • Hur man laddar ner en bok: länkar för att ladda ner boken Staten och folk på väg längst ner på sidan

Länkar för att ladda ner boken Staten och folk på väg den Anna-Brita Lövgren

Sammanfattning av e-boken Staten och folk på väg den Anna-Brita Lövgren

Ända från Gustav Vasas tid fram till 1800-talets mitt var folk på resa ålagda att kunna visa vilka de var och att de hade ett godtagbart skäl för sin färd. Staten såg det som sin rätt att kontrollera och övervaka hur svenskar och utlänningar rörde sig inom riket och över dess gränser. Men vilka var motiven bakom kontrollbehovet? Hur fungerade de tidiga dokumenten och vad skilde den tidens pass från vår tids?

I Staten och folk på väg ger historikern Anna-Brita Lövgren för första gången en helhetsbild av utvecklingen av dessa resehandlingar över århundradena fram till 1860. Då avvecklades systemet i och med ett politiskt, socioekonomiskt och tekniskt förändrat, fredligare samhälle.

Forskningen har hittills gett endast spridda skärvor av passväsendets plats i det svenska samhället. Men dokumenten ger uttryck för ett spännande samband mellan överhet och undersåtar och beroendet dem emellan. Passets historia speglar politiska och ekonomiska uppfattningar och människosyn över tid. Den reflekterar även utbyggnaden av statsapparaten och teknikens framsteg. Samtidigt utgör den historien om den lilla människans behov av bevisbar hemvist och identitet.

Ladda ner Staten och folk på väg en ebok i pdf-format, epub, mobi. Den genomsnittliga kostnaden för en ebok Staten och folk på väg är 159 kr. Här kan du ladda ner boken gratis pdf, epub och mobi. Använd följande länkar för att ladda ner Staten och folk på väg en ebok i pdf-, epub- och mobi-format.

Staten och folk på väg pdf, epub, mobi – en av de bästa böckerna på svenska. Vår webbplats innehåller de mest intressanta böcker som du kan ladda ner i pdf-, epub- och mobi-format. Du kan hitta listan över webbplatser ovan för att lära dig mer om boken Staten och folk på väg.

Staten och folk på väg (e-bok) av Anna-Brita Lö!—REGISTRERA DIG—!

Populära sökningar: Staten och folk på väg pdf, ladda ner Staten och folk på väg pdf, ladda ner en Staten och folk på väg ebok pdf, Staten och folk på väg bok i pdf-format, gratis Staten och folk på väg bok att ladda ner, fri Staten och folk på väg bok i pdf-format, Staten och folk på väg boken kan läsas online, var kan jag ladda ner boken Staten och folk på väg pdf? Hur laddar jag ner en Staten och folk på väg bok i PDF-format? Var kan jag ladda ner Staten och folk på väg gratis? Hur laddar jag ner en Staten och folk på väg bok gratis? ladda ner Staten och folk på väg epub, ladda ner en Staten och folk på väg ebok epub, Staten och folk på väg bok i epub-format, fri Staten och folk på väg bok i pdf-format, var kan jag ladda ner boken Staten och folk på väg epub? Hur laddar jag ner en Staten och folk på väg bok i epub-format? Staten och folk på väg mobi, ladda ner Staten och folk på väg mobi, ladda ner en Staten och folk på väg ebok mobi, Staten och folk på väg bok i mobi-format, gratis Staten och folk på väg bok i mobi-format, var kan jag ladda ner boken Staten och folk på väg mobi? Hur laddar jag ner en Staten och folk på väg bok i mobilformat? Var att ladda ner Staten och folk på väg den Anna-Brita Lövgren fri? Hur man laddar ner en Staten och folk på väg den Anna-Brita Lövgren ebok gratis?

Leave a Reply