Täcknamn: Hilde ladda ner bok gratis

Täcknamn: Hilde (e-bok) av Kjell Ola Dahl

Täcknamn: Hilde ladda ner en bok pdf, epub, mobi

Bokinformation Täcknamn: Hilde den Kjell Ola Dahl

  • Bokens titel: Kjell Ola Dahl
  • Bokförfattare: Kjell Ola Dahl
  • Bokspråk: Svenska
  • Bokens publiceringsdatum: 14 mars 2018
  • Genre böcker: Deckare
  • ISBN: 9789176294963
  • Tillgängliga filer: taecknamn-hilde_kjell-ola-dahl-2.pdf, taecknamn-hilde_kjell-ola-dahl-2.epub, taecknamn-hilde_kjell-ola-dahl-2.mobi
  • Villkor för nedladdning av denna bok: Gratis ebok
  • Hur man laddar ner en bok: länkar för att ladda ner boken Täcknamn: Hilde längst ner på sidan

Länkar för att ladda ner boken Täcknamn: Hilde den Kjell Ola Dahl

Sammanfattning av e-boken Täcknamn: Hilde den Kjell Ola Dahl

Med en nutida ramberättelse, en huvudhandling förlagd till Oslo senhösten 1967 och med tillbakablickar till krigets 1942, skriver Kjell Ola Dahl fram en elegant och trovärdig historia som 2015 tilldelades både Rivertonpriset och Bragepriset för bästa kriminalroman. 

Ett speciellt judiskt armband dyker upp på en auktion. En kvinna känner igen armbandet, som en gång varit i hennes ägo, och bestämmer sig för att stoppa auktionen. Hon kommer dock aldrig att få tillgång till hela den fruktansvärda historia som armbandet är en del av – den som läsaren till slut får klarhet i. 

1942 blir den judiska kuriren Ester med täcknamnet Hilde förrådd och undgår med nöd och näppe att arresteras av Gestapo genom att fly till Sverige. I Stockholm möter hon motståndshjälten Gerhard Falkum. De är redan bekanta från Oslo. Han har flytt från tyskarnas misstankar om att han skulle ha dödat sin fru Åse. Esters bästa vän. 

Strax därpå omkommer Gerhard i en brand. Men så, 1967, efter att ha varit dödförklarad i ett kvarts sekel, dyker han upp på nytt. Han vill återuppta kontakten med dottern som han fick med Åse. Men varför nu, nästan tjugofem år senare? 

Krigets händelser griper tag i Ester på nytt. Hon tvingas gräva i det förflutna och plocka fram färdigheter som hon inte har använt på mycket, mycket länge. 

Sagt om Täcknamn: Hilde

»Det är nästan bara att be om ursäkt till de andra kandidaterna som tvingades konkurrera med en så här ovanligt bra bok – en kriminal- och spänningsroman i det absoluta toppskiktet.«
Rivertonprisets jury 

»Spänningsuppbyggnaden är oklanderlig och författarens språk förblir nyktert och sakligt.«
Brageprisets jury 

»Den lyckas på alla plan.«
Ingar Thon, Smaalenenes Avis 

Kjell Ola Dahl föddes 1958 i Gjøvik, Norge. Han debuterade 1993 och har skrivit många kriminalromaner sedan dess. År 2000 fick han Rivertonpriset för En liten gyllen ring och 2015 både Bragepriset och Rivertonpriset för Täcknamn: Hilde (Kureren). Hans böcker ges ut i fjorton länder. Dahl har studerat psykologi och juridik.

Ladda ner Täcknamn: Hilde en ebok i pdf-format, epub, mobi. Den genomsnittliga kostnaden för en ebok Täcknamn: Hilde är 55 kr. Här kan du ladda ner boken gratis pdf, epub och mobi. Använd följande länkar för att ladda ner Täcknamn: Hilde en ebok i pdf-, epub- och mobi-format.

Täcknamn: Hilde pdf, epub, mobi – en av de bästa böckerna på svenska. Vår webbplats innehåller de mest intressanta böcker som du kan ladda ner i pdf-, epub- och mobi-format. Du kan hitta listan över webbplatser ovan för att lära dig mer om boken Täcknamn: Hilde.

Täcknamn: Hilde (e-bok) av Kjell Ola Dahl!—REGISTRERA DIG—!

Populära sökningar: Täcknamn: Hilde pdf, ladda ner Täcknamn: Hilde pdf, ladda ner en Täcknamn: Hilde ebok pdf, Täcknamn: Hilde bok i pdf-format, gratis Täcknamn: Hilde bok att ladda ner, fri Täcknamn: Hilde bok i pdf-format, Täcknamn: Hilde boken kan läsas online, var kan jag ladda ner boken Täcknamn: Hilde pdf? Hur laddar jag ner en Täcknamn: Hilde bok i PDF-format? Var kan jag ladda ner Täcknamn: Hilde gratis? Hur laddar jag ner en Täcknamn: Hilde bok gratis? ladda ner Täcknamn: Hilde epub, ladda ner en Täcknamn: Hilde ebok epub, Täcknamn: Hilde bok i epub-format, fri Täcknamn: Hilde bok i pdf-format, var kan jag ladda ner boken Täcknamn: Hilde epub? Hur laddar jag ner en Täcknamn: Hilde bok i epub-format? Täcknamn: Hilde mobi, ladda ner Täcknamn: Hilde mobi, ladda ner en Täcknamn: Hilde ebok mobi, Täcknamn: Hilde bok i mobi-format, gratis Täcknamn: Hilde bok i mobi-format, var kan jag ladda ner boken Täcknamn: Hilde mobi? Hur laddar jag ner en Täcknamn: Hilde bok i mobilformat? Var att ladda ner Täcknamn: Hilde den Kjell Ola Dahl fri? Hur man laddar ner en Täcknamn: Hilde den Kjell Ola Dahl ebok gratis?

Leave a Reply