Vingklippt ängel ladda ner ebok online

Vingklippt ängel (e-bok) av Berny Pålsson

Vingklippt ängel ladda ner en bok pdf, epub, mobi

Bokinformation Vingklippt ängel den Berny Pålsson

  • Bokens titel: Berny Pålsson
  • Bokförfattare: Berny Pålsson
  • Bokspråk: Svenska
  • Bokens publiceringsdatum: 20 september 2012
  • Genre böcker: Biografier
  • ISBN: 9789137140032
  • Tillgängliga filer: vingklippt-angel_berny-palsson.pdf, vingklippt-angel_berny-palsson.epub, vingklippt-angel_berny-palsson.mobi
  • Villkor för nedladdning av denna bok: Gratis ebok
  • Hur man laddar ner en bok: länkar för att ladda ner boken Vingklippt ängel längst ner på sidan

Länkar för att ladda ner boken Vingklippt ängel den Berny Pålsson

Sammanfattning av e-boken Vingklippt ängel den Berny Pålsson

“… en begåvad, blödande poet som skriver outhärdligt starkt med livet som insats … en biografi att sluka.” Amelia
I en självbiografi som inte liknar någon annan får vi följa en ung flickas liv på olika behandlingshem och sjukhus med vaga och varierande diagnoser av psykisk sjukdom.
Vingklippt ängel lämnar ingen oberörd. Med ett vackert och egensinnigt språk berättar Berny Pålsson skoningslöst och naket om främlingsskap, missbruk, blodets makt och om hur det är att leva i en svart saga.
Hennes väg till tillfrisknande är full av raseri och livskraft.
“Hennes bok skriker vilt och uppfodrande rakt in i mig … Språket har en kraft och bärighet och händelserna är så fint utmejslade och precisa, att jag glömmer att det här faktiskt har hänt. Allt ihop. Eller också vill jag inte att det ska ha hänt.” Nerikes Allehanda
“Det går inte att släppa den.” Värmlands Folkblad
“En slående ärlig och rak bok, som i vissa stunder får läsaren att rygga tillbaka …” Vestmanlands Läns Tidning
I återblickar berättar Berny Pålsson sitt liv från de första minnena, genom skoltiden och tills hon som nittonåring slutligen börjar tillfriskna och bli mottaglig för världen. Som barn var Berny alltid rädd. Rädd att pappa skulle ha druckit, för att bli besatt av djävulen, för att vara ensam, för att vara bland folk, för att sova, för att vara vaken, för spindlar, mat, telefoner, rädd, rädd, rädd. Hon hittar tidigt till föräldrarnas bar- och medicinskåp. Snabbt lär hon sig att missbruka och att missbrukas; droger, mediciner, alkohol, sex – det finns inte ett tillfälle hon försummar för att skada sig själv. I högstadiet är Berny en tickande bomb men trots upprepade överdoser, självmordsförsök och utredningar på PBU och soss, får hon ingen nämnvärd hjälp. Tvångsmässigt dras hon till den slutgiltiga lösningen: rakbladen och lindringen genom dem. Att skära djupa sår i armarna och se blodet sippra fram mot den vita huden. Först då tystnar demonernas skratt för en kort stund. Men Berny är inte ensam. Hon har hittat en änglafamilj: Ranvi, Jesper, Aurora, Karin och Kristinah. Alla har de sina diagnoser; de skär sig, svälter sig och missbrukar; är anorektiska, deprimerade, vitsminkade och svartklädda, men de älskar varandra, lever för varandra och har en dröm om en annan, vackrare värld. De ska ta sig igenom smärtan tillsammans och bygga upp den rosaglittrande muren.

Omslagsformgivare: Anders Timrén

Ladda ner Vingklippt ängel en ebok i pdf-format, epub, mobi. Den genomsnittliga kostnaden för en ebok Vingklippt ängel är 65 kr. Här kan du ladda ner boken gratis pdf, epub och mobi. Använd följande länkar för att ladda ner Vingklippt ängel en ebok i pdf-, epub- och mobi-format.

Vingklippt ängel pdf, epub, mobi – en av de bästa böckerna på svenska. Vår webbplats innehåller de mest intressanta böcker som du kan ladda ner i pdf-, epub- och mobi-format. Du kan hitta listan över webbplatser ovan för att lära dig mer om boken Vingklippt ängel.

Vingklippt ängel (e-bok) av Berny Pålsson!—REGISTRERA DIG—!

Populära sökningar: Vingklippt ängel pdf, ladda ner Vingklippt ängel pdf, ladda ner en Vingklippt ängel ebok pdf, Vingklippt ängel bok i pdf-format, gratis Vingklippt ängel bok att ladda ner, fri Vingklippt ängel bok i pdf-format, Vingklippt ängel boken kan läsas online, var kan jag ladda ner boken Vingklippt ängel pdf? Hur laddar jag ner en Vingklippt ängel bok i PDF-format? Var kan jag ladda ner Vingklippt ängel gratis? Hur laddar jag ner en Vingklippt ängel bok gratis? ladda ner Vingklippt ängel epub, ladda ner en Vingklippt ängel ebok epub, Vingklippt ängel bok i epub-format, fri Vingklippt ängel bok i pdf-format, var kan jag ladda ner boken Vingklippt ängel epub? Hur laddar jag ner en Vingklippt ängel bok i epub-format? Vingklippt ängel mobi, ladda ner Vingklippt ängel mobi, ladda ner en Vingklippt ängel ebok mobi, Vingklippt ängel bok i mobi-format, gratis Vingklippt ängel bok i mobi-format, var kan jag ladda ner boken Vingklippt ängel mobi? Hur laddar jag ner en Vingklippt ängel bok i mobilformat? Var att ladda ner Vingklippt ängel den Berny Pålsson fri? Hur man laddar ner en Vingklippt ängel den Berny Pålsson ebok gratis?

Leave a Reply